English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Kaufland ajunge cu cortul pe plaja (galerie foto)  

04/05/2018 08:33

Agitatie mare in aceste zile in zona de nord a statiunii Mamaia. Utilaje si zeci de muncitori aduc ultimele retursuri la ceea ce va fi viitorul magazin Kaufland. Amplasata chiar in vecinatatea selectului resort Phoenicia si la mica distanta de celebrele cluburi din nordul statiunii, noua locatie tinde sa devina cel mai estic magazin din retailul modern romanesc. Si asta deoarece distanta pana la plaja nu este mai mare de 100 de metri. Practic, iesi din magazin si esti aproape pe plaja.

Modelul de business este deja cunoscut romanilor, fiind o replica a cunoscutului cort Kaufland de la Sovata (aici). Diferentele sunt insa de la cer la pamant, zona de litoral avand cu totul alte preturi decat o biata parcare cazuta in uitare la marginea localitatii Sovata. Ei bine, tocmai pretul mare al metrului de teren pe plaja Mamaia-Navodari ridica un mare semn de intrebare asupra rapiditatii cu care cei de la Kaufland au obtinut autorizatiile necesare. Ar fi putut oare un comerciant roman sa obtina o autorizatie pentru un magazin sezonier, amplasat in cort, pe limba de pamant dintre lacul Siutghiol si Marea Neagra?

 

Intrarea Kaufland in nordul statiunii Mamaia loveste direct nu doar in micii comercianti ci si in marii retaileri. De departe, cel mai afectat va fi Metro. Kaufland vine la Mamaia cu acelasi model testat deja la Sovata. Sortimentatie redusa, cu accent pe produse de stricta necesitate atat pentru cei aflati la mare cat si pentru operatorii din canalul HoReCa. Adica exact pentru acel segment care mai inclina astazi balanta rentabilitatii la Metro. Cand ai un Kaufland la doi pasi iar traficul in statiune este infernal, de ce sa mai mergi pana la Metro? Departe de a fi de neglijat, miza acestei mutari demonstreaza inca odata ca germanii au invatat ca nimeni altii zicala romaneasca cu capra vecinului.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

La cumparaturi, in cort, la Sovata (galerie foto) - 03/07/2017

 

 

 


Toate actualitatile