English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Kaufland România anunta ieftinirea pretului oualor de la micii fermieri români

24/11/2017 10:54

„Kaufland România si Cooperativa Agricola „Tara Mea” înteleg nevoia consumatorilor de a beneficia de cele mai bune preturi si vin în sprijinul acestora modificând începând de astazi, 23 noiembrie, pretul unui cofraj de 30 de oua de la Cooperativa Agricola „Tara Mea” de la 23,49 lei la 19,99 lei în toate magazinele Kaufland din România.

Pretul pe ou ajunge astfel la aproximativ 0,66 lei.”

 

In cursul zilei de joi, 23 noiembrie, am semnalat intr-un material, inadvertenta dintre declaratiile facute de ministrul agriculturii si cele ale PR-ului Kaufland. Potrivit lui Petre Daea, oul ajunge sa fie livrat marilor magazine la pretul de 0,52 lei. De cealalta parte, Kaufland declara ca opereaza cu o ”marja comerciala diminuata, astfel incat pretul la raft sa fie unul compatibil cu cel pe care il asteapta consumatorul”. Cu alte cuvinte, pretul de la raft ar fi fost unul cat se poate de real. Si totusi, la scurt timp dupa aparitia materialului nostru, Kaufland revine, aplicand o reducere de peste 17%. In spatele acestei reduceri, facuta parca special pentru clienti, se ridica un mare semn de intrebare: cat de adevarate au fost afirmatiile facute de reprezentantul intaiului retailer al tarii?

 

Nota brandprivat.ro Conform datelor facute publice de ministrul agriculturii, la un pret de achizitie de 0,52 lei/buc, Kaufland castiga la fiecare ou pus pe raft si vandut aproape 0,30 lei, suma incomparabil mai mare decat cea castigata de producator, dupa zile sau saptamani de munca. Prin aplicarea noului palier, castigul Kaufland se diminueaza de la 0,30 lei/buc la 0,15 lei/buc (pret calculat la carton 30buc).

 

Va recomandam sa cititi si:

Pretul oualor prin doua declaratii de presa: Petre Daea vs. Kaufland - 23/11/2017

 

 

 

 

 

 

 


Toate actualitatile