English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Kaufland-Angajament de calitate

24/10/2011 06:51

K-Classic, brandul principal al Kaufland propune cumparatorilor un angajament de calitate: "Satisfactie garantata: K-Classic reprezinta calitate - garantat. De aceea, daca nu sunteti multumit, va returnam banii".

Angajamentul se regaseste doar pe unele produse din diferite categorii. Este insa o procupare generala a celor de la Kaufland de a oferi consumatorilor un raport corect calitate/pret pentru toate produsele sub brand propriu.

Exemplul de fata se regaseste si pe unul dintre ultimele produse lansate de retailer in Romania: Telemea din lapte de vaca 45%grasime - 200g. Produs in Germania, articolul mai este comercializat si in retelele Kaufland din Cehia, Slovacia si Polonia.

Un angajament similar de garantare a calitatii produselor si implicit de returnare a banilor cumparatorilor nemultumiti propune si Carrefour. Retailerul francez a ales insa aceasta strategie doar pentru produsele dezvoltate sub brandul Carrefour Selection.

Indiferent de strategie sau brand, in spatele unui astfel de angajament se ascunde mai mult decat un simplu contract comercial retailer/producator. Chiar daca datele producatorilor nu apar pe ambalaje, retailerul garanteaza si in numele acestora pentru calitatea produselor. O garantie bazata pe colaborare si cunoastere reciproca amanuntita. Este de fapt o colaborare ridicata la rang de parteneriat, un posibil model win-win. 

 


Toate actualitatile