English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Jidvei in vizorul A.N.P.C.    

Update: Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor admite eroarea de interpretare a termenului “Traditional” 

28/01/2019 12:23

Inceput de an cu stangul pentru cunoscutul producator de vinuri, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor controland in aceste zile gama de vinuri Traditional*. Desi lansata in urma cu 40 de ani, gama de vinuri a atras atentia tocmai prin cuvantul traditional imprimat pe eticheta. Care cuvant nu ar avea ce cauta acolo de vreme ce produsele nu sunt si certificate traditional. De cealalta parte, compania producatoare se justifica, sustinand ca termenul traditional se refera strict la procedeul de vinificatie folosit pentru respectiva linie de vinuri.

Cum nu ne asteptam sa ii auzim pe cei de la ANPC pomenind in comunicatele lor despre branduri, atragem pe aceasta cale atentia comerciantilor asupra acestui detaliu aparent minor dar care poate fi oricand subiect de amenda.

 

Lansata in urma cu 40 de ani, gama Traditional cuprinde vinuri seci, Feteasca Alba si Riesling, demidulci, Traminer, Muscat Ottonel si Chardonnay, si un vin demisec dintr-un soi autohton, Feteasca Regala.


 

Update, 30.01.2019: Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor admite eroarea de interpretare a termenului “Traditional” si dispune ridicarea masurii de oprire temporara de la comercializare pentru gama de vinuri Jidvei Traditional

 

Prin adresa nr. 499/18.01.2019 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin Presedintele Marius Pirvu a transmis comisariatelor regionale urmatoarele precizari legate de gama de vinuri Jidvei Traditional:

 

COMISARIATUL REGIONAL PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR REGIUNEA

NORD.EST; VEST; NORD.VEST; CENTRU; SUD.EST; SUD.MUNTENIA. SUD-VEST OLTENIA; BUCURESTI-ILFOV;

Doamnei / Domnului Comisar Sef

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a inregistrat cu nr.499/14.01.2019 adresa nr.222017/11.01.2019 transmisa de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin care informeaza despre faptul ca urmare unor controale desfasurate de comisarii ANPC s-a dispus masura de oprire de la comercializare a unor sortimente de vin care poarta sintagma ,,traditional". SC JIDVEI SRL a justificat legalitatea utilizarii sintagmei ,,TRADITIONAL" prin faptul ca este marca inregistrata, atasind, in acest sens, o serie de certificate de inregistrare a marcii astfel:

  • JIDVEI Riesling sec Traditional - Certificat de Inregistrare a marcii nr. 153189 (02.10.2017);
  • JIDVEI Muscat Ottonel demidulce Traditional - Certificat de inregistrare a marcii nr. 153188 (02.10.2017);
  • JIDVEI Feteasca Regala Traditional - Certificat de inregistrare a marcii nr. 153187 (02.10.2017);
  • JIDVEI Feteasca Alba Traditional - Certificat de inregistrare a marcii nr. 153186 (02.10.2017);
  • JIDVEI Chardonnay Traditional - Certificat de inregistrare a marcii nr. 153185 (02.10.2017);

Fata de cele expuse, va rugam sa prelucrati cu personalul cu activitate de control despre utilizarea legala a sintagmei ,,TRADITIONAL" in cazul produselor mentionate si in cazul in care s-au incheiat documente de control prin care s-a dispus masura de oprire temporara de la comercializare, veti proceda la ridicarea acestei masuri.

Cu stima,

PRESEDINTE

MARIUS PIRVU

 

Adresa adresa ANPC nr. 499/18.01.2019 precum si Certificatele de Inregistrare a Marcii emise de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pot fi citite aici.

 


 

Nota brandprivat.ro – Cu o nepermisa intarziere, semnalam cu placere pachetul promotional Vinul Unirii, pachet dedicat de compania Jidvei centenarului Romaniei. O initiativa frumoasa si plina de culoare, cu doua vinuri reprezentative din recolta anului 2017: Feteasca Regala, soi identificat chiar in anul 1920 in Podgoria Tarnave si Rose, cupaj din soiurile Pinot Noir, Cabernet Sauvignon si Shiraz. Potrivit companiei producatoare, „Vinul Unirii a luat nastere din dorinta noatra a marii familii Jidvei, de a reda prezentului ceea ce trecutul ne-a daruit mai valoros, de a pune in lumina acele sentimente si trairi care aduse impreuna au facut posibila ideplinirea celui mai puternic act din istoria Romaniei.”

 

 


Toate actualitatile