English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Intrebarea zilei: Care sunt unitatile vizate prin ultima hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta?

30/07/2020 13:52

Pentru un popor in al carui folclor exista povesti despre strigoi, moroi sau vampiri, intervalul orar ales de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta nu ar trebui sa ridice semne de intrebare. Da, ar fi interesant sa aflam cum au stabilit guvernatii ora la care covidasii ies la plimbare dar asta este o cu totul alta problema.

 

Incercand sa parcurgem ultimul act normativ emanat de respectivul comitet (HOTARAREA nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spatiilor/activitatilor unde exista un risc crescut de infectare)  am realizat ca ne scapa ceva. Toata lumea vorbeste despre terase. Terase la mare, terase in Centrul Vechi, terase la munte. Ei bine, in actul normativ mentionat, cuvantul „terase” NU apare. Se vorbeste despre „spatii special destinate dispuse in exteriorul...”, se vorbeste despre cladiri unde se efectueaza „activitati de preparare” dar nu se vorbeste despre terase. Dar iata ce spune articolul 2 din respectivul act normativ:

„Art. 2 (1) Se interzice comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, in intervalul orar 23,00 – 06,00.

(2) In afara intervalului mentionat la alin. (1), operatorii economici care desfasoara aceste activitati, au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica intre clienti, inclusiv dansul.”

E clar? Ei bine, NU.

Pentru ca in umilul nostru punct de vedere, alimente se prepara si in benzinarii. Si aici exista activitati de preparare. Daca mergeti noaptea, spre mare, pe A2, intrati in prima benzinarie si cereti un sandvis, un meniu sau un suc de fructe. Vi le prepara pe loc. Iar afara, in exteriorul cladirii, ca sa citam din actul normativ, mai exista si o terasa cu cateva scaune unde poti sta linistit sa consumi ce ai comandat. Ba chiar poti schita si cativa pasi de dans. Sa intelegem asadar ca intre orele 23,00 – 06,00, toti cei care opresc prin benzinarii si vor sa-si ia un suc, o cafea sau chiar si ceva de mancare nu o mai pot face? Sa intelegem ca benzinarii vor trebui sa traga oblonul si in respectivul interval orar nu vor mai vinde decat combustibil, lichid de parbriz sau tigari?

 


Toate actualitatile