English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Intr-un acces de marinimie, Coca Cola a facut o reteta de Fanta de portocale fara zahar si pentru Romania. Un nou caz de standard dublu  

02/03/2020 14:42

Nu a fost nevoie sa preluam modelul bugetarului cu rude prin strainataturi ca sa facem rost si de varianta originala Fanta zero. Si asta deoarece gratie importurilor paralele, Fanta zero este pe toate drumurile sau mai precis prin toate hyperurile deschise spre o astfel de strategie.

Pusa fata in fata cu sora ei venita din Regatul Unit, Fanta zero creata (special) pentru piata din Romania este in inferioritate. Punctul slab este la continutul de suc de portocale din concentrat, varianta romaneasca avand doar 3% fata de 4% cat are originalul britanic. E mult, e putin? Teoretic vorbim de o diferenta de peste 30% ca sa folosim procentele atat de dragi sefilor A.N.P.C. Ne aflam fara indoiala in fata unei mostre autentice de standard dublu, consumatorul roman fiind in acest caz defavorizat. Vor urma oare reactii oficiale? Sincer, avem rezerve. Sunt prea mari interese in joc pentru ca cineva sa-si mai bata capul si cu o biata Fanta. Zero.

 

p.s. In cazul in care, prin absurd, cineva din cadrul vreunei institutii a statului platit din banul public special ca sa ne apere (si) interesele noastre de consumatori, doreste date despre cele doua produse, i le putem pune la dispozitie. Inclusiv ambalajele acestora. Free of charge.

 

Nota brandprivat.ro – Fanta de portocale zero zahar lansata de Coca Cola Romania contine urmatoarele ingrediente: „apa, suc de portocale din concentrat 3%, dioxid de carbon, acidifianti: acid citric si acid malic, indulcitori: ciclamati, acesulfam-K, glicozide derivate din steviol si E959, arome naturale de portocale cu alte arome naturale, conservant sorbat de potasiu, antioxidant: acid ascorbic, stabilizator: guma de guar, colorant caroteni.”

Fanta orange zero sugar, produsa in Marea Britanie are la rubrica ingrediente, urmatoarelele: „apa carbogazoasa, suc de portocale obtinut din concentrat (4%), acid citric, indulcitori (acesulfam-K, aspartam), conservanti (sorbat de potasiu), acid malic, aroma naturala de portocale cu alte arome naturale, concentrat de legume (morcovi, dovleac), antioxidant (acid ascorbic), stabilizator (guma guar). Contine o sursa de fenilalanina.”

 

 

 

 


Toate actualitatile