English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ingrijorare printre retaileri dupa ce Mega Image a lansat campania „Sarbatorim 1 milion de clienti!”

13/11/2017 08:33

Bucurie mare in randul angajatilor Mega Image. Retailerul belgian aniverseaza in aceasta luna un milion de mega-clienti, evenimentul fiind marcat printr-o campanie la nivel national, cu premii pe masura*.

Pentru analistii pietei de retail dar si pentru lanturile concurente, bucuria celor de la Mega Image este un serios motiv de ingrijorare. Milionul de clienti atins la nivelul intregii retele, la inceputul lunii noiembrie, lasa sa se intrevada un model de business atipic, unic in retailul romanesc. Practic, in primele 10 luni ale anului, cele peste 500 de magazine Mega Image, au fost vizitate zilnic in medie de 6 clienti:

1 milion : 10 luni : 500 magazine : 30 zile = 6,66 clienti/zi/magazin

Si totusi, in ciuda numarului mic de clienti zilnici, retailerul se apropie cu pasi repezi de pragul miliardului de euro. Ceea ce inseamna ca fiecare client care trece zilnic pragul magazinelor Mega Image face cumparaturi de peste 4000 lei. Suma echivaleaza cu aproape o mie de euro, mult chiar si peste vanzarea medie per client inregistrata de singurul operator cash&carry ramas activ in retailul autohton. Puse in fata unor astfel de cifre lanturile concurente ar trebui sa isi analizeze serios activitatea si poate, de ce nu, sa ia in calcul chiar si un eventual exit romanesc.

 

Nota brandprivat.ro - „Mega Image sarbatoreste luna aceasta 1 milion de mega-clienti care se simt la Mega Image ca acasa si-i rasplateste cu premii zilnice constând în vouchere de cumparaturi Mega Image si un mega premiu de 1.000.000 de lei.”

Campanie este promovata intens pe posturile de televiune, mai multe detalii putand fi gasite si pe site-ul special dedicat evenimentului.


Toate actualitatile