English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Hartie igienica certificata FSC, sub brandul privat KClassic

27/05/2013 14:08

Kaufland isi extinde sortimentatia categoriei de hartie igienica cu o hartie certificata FSC, produsa in Slovacia, din celuloza pura. Este vorba de doua pachete a cate patru si respectiv 10 role de hartie igienica, in patru straturi. Alaturi de acestea, lansarea cuprinde si un pachet de 10 batiste igienice, produse si ele in premiera din celuloza pura, certificata FSC. Totul reunit sub umbrela brandului privat KClassic, intr-o linie dedicata, denumita So Soft.

 

De ce este importanta certificarea FSC?

Forest Stewardship Council (FSC) este un ONG international, creat in 1993, care elaboreaza standarde si acorda certificate privind exploatarea responsabila a padurilor. Produsele certificate FSC au garantia ca provin din paduri a caror exploatare respecta valorile sociale, economice si de mediu specifice dezvoltarii durabile.

Eticheta FSC asigura consumatorii ca produsele cumparate au fost obtinute protejandu-se padurile si fauna salbatica, respectand comunitatile locale, muncitorii si mijloacele acestora de trai. Standardele pentru obtinerea unei certificari FSC sunt insa extrem de riguroase. La baza lor sta obligatoriu un certificat CoC (Chain of Custody). Acesta atesta ca o companie care foloseste lemn in componenta produselor sale tine o evidenta stricta si clara a provenientei materiei prime astfel incat lemnul provenit din paduri certificate FSC sa nu se amestece cu lemn din paduri necertificate. Fara un certificat CoC, o companie (fie ea din industria mobilei sau a hartiei), nu poate aplica pe produsele sale eticheta FSC.

 


Toate actualitatile