English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Hartia de ambalaj, un produs pentru care Carrefour nu plateste de 10x diferenta

02/01/2019 10:54

Daca hartia de ambalaj ar intra in calcul la rata lunara a inflatiei, cu siguranta pretul afisat de Carrefour in ultimele zile ale anului 2018 ar da peste cap toate calculele Bancii Nationale. Prevazator insa, retailerul francez nu a inclus hartia de ambalaj nici macar in lista cu articole pentru care ofera de 10x diferenta in cazul unor preturi mai mici gasite de amatorii de chilipiruri prin magazinele concurente. Si a stiut si de ce...

La 6,49 lei rola (70x200cm), pretul afisat de hyperurile Carrefour a batut orice record, dovada ca hartia de ambalaj poate deveni un veritabil generator de marja. Carrefour a speculat febra cumparaturilor din final de an, mizand si pe neatentia romanilor. Cand pierzi insa zeci de minute la coada pentru un amarat de cadou, mai stai oare sa analizezi pretul rolei de hartie?

Ca sa putem aprecia la justa valoare strategia Carrefour e suficient sa mentionam ca aceeasi rola de hartie de ambalaj costa in hyperurile Cora 2.99 lei (pret redus de la 3,29 lei). Minimul a fost insa inregistrat in Auchan, rola de hartie de ambalaj (70x200cm) costand aici doar 2,05 lei. E adevarat, vorbim de un articol dezvoltat sub brandul entry level Pouce, cel mai probabil prin intermediul centralei de achizitii Auchan-Metro. In cazul de fata insa brandul conteaza mai putin, majoritatea cumparatorilor bazandu-si alegerea pe decor.

 

 


Toate actualitatile