English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Gustul laptelui din satul Viisoara

14/05/2020 14:02

Putini sunt cei care stiu unde se afla satul Viisoara. In Romania exista astazi 22 de localitati cu acest nume, plus alte trei in Republica Moldova. Desigur, fiind vorba de un nou produs Napolact, cu „lapte din inima Ardealului”, lista se restrange simtitor. Departe de a fi un test de geografie pentru fanii produselor Napolact, laptele de Viisoara provine exclusiv din zona localitatii respective, colectarea fiind facuta intr-o singura ferma. Evident, o ferma din satul Viisoara, judetul Cluj.

Prin aceasta lansare, Napolact nu a inventat roata ci a stiut doar sa „vanda”. Mai precis sa comunice. Originea laptelui si mai ales povestea spusa de Ovidiu Onisor, fermierul care de „27 de ani se trezeste odata cu primul cantat al cocosilor” ca sa se ocupe de vacutele sale, toate conduc spre o campanie de comunicare atent studiata. O campanie ce pune accent pe detalii aparent minore, dar care pot influenta subtil decizia de cumparare. Asistam nu doar la nasterea unui nou brand (comercial?) ci si la aparitia unui trend pe piata laptelui.  

 

Noul produs Napolact se inscrie fericit pe un trend deschis in urma cu doi de brandul Laptaria cu caimac. Chiar daca pe ambalaj nu exista o referire la cuvantul caimac, laptele de Viisoara produs de Napolact are un procent de grasime variabil ce oscileaza intre 3,7 si 4,1%. Desi ne aflam in fata unui produs unic, cu o certa valoare adaugata, ambalajul din plastic poate fi trecut ca un punct sensibil. La fel si gramajul gandit parca sa faciliteze mentinerea sub un anumit palier de pret: doar 950ml fata de clasicul litru la care te gandesti cand vezi PET-ul la raft. Diferenta de volum ii ofera insa un avantaj producatorului concretizat in cele 5 procente cu care poate avea un control mai mare asupra pretului de raft.

La final, o scurta mentiune asupra denumirii fermei producatoare (Eco Lact Agro). Sintagma ECO din denumire trimite involuntar spre un produs ecologic, chiar daca laptele de Viisoara nu are aceasta certificare. Legea insa permite, dovada unei carente tipic romanesti in cadrul legislativ actual.

 


Toate actualitatile