English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Fine Food intra pe segmentul produselor ecologice

23/07/2012 12:52

Categoria produselor Bio, teoretic o categorie plina de oportunitati, este dominata de produse provenite din importuri, in timp ce produsele de provenineta romaneasca pot fi usor numerate pe rafturile magazinelor moderne. Cat despre branduri private realizate impreuna cu producatori romani, numarul acestora poate fi usor contabilizat pe degetele unei singure maini.

Carrefour a lansat in urma cu cateva luni un prim astfel articol, sub brandul sau mainstream. Era vorba atunci de o cutie cu sase oua ecologice, articol realizat in premiera cu un producator roman. Ulterior, retailerul a revenit si a introdus un al doilea articol, in fapt o ambalare superioara, la cutie de 10 bucati.

 

Metro intra pe segmentul produselor ecologice cu brandul sau mainstream

Zilele acestea Metro a lansat in premiera primele sale articole sub brand privat, produse de catre un producator roman. Vorbim si de aceasta data de oua ecologice, in ambalarile devenite standard, de 6 si respectiv 10 bucati, articole pentru care retailerul a ales pozitionarea sub brandul sau mainstream Fine Food.

Intr-un periplu prin magazinele moderne, putem afirma fara sa gresim ca ouale ecologice sunt in prezent cel mai bine reprezentat articol al categoriei, fiind prezente aproape in toate lanturile de retail sub branduri de producator. O slaba consolare, in conditiile in care diversitatea sortimentala ar putea cuprinde mult mai multe categorii. Ca sa privim lucrurile optimist, asistam asadar in doar cateva luni la o dublare a sortimentatiei de articole ecologice sub brand privat, realizate in colaborare cu producatori romani. Chiar si asa este totusi un inceput si cu siguranta, retaileri si producatori vor ajunge la un numitor comun, astfel incat exemplul celor doua lanturi de retail sa fie urmat si de alti comercianti.

 

Despre primele produse ecologice brand privat va recomandam sa cititi si:

Criza oualor, o lectie pentru retailul romanesc - 07.03.2012

 


Toate actualitatile