English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Fasolea, in fata inovatiilor retailerilor

05/07/2012 11:19

Aparent un produs simplu, fasolea nu mai este demult pentru retaileri articolul clasic cu care am fost crescuti. Sortimentatia magazinelor moderne cunoaste o tot mai mare diversificare, iar clasicele boabe albe, atat de comune noua tuturor, sunt asaltate acum de inovatiile aparute. Vom incerca in cele ce urmeaza o trecere in revista a noutatilor existente in piata, atat pentru fasolea uscata (boabe) cat si pentru conservele de fasole.

 

Pentru categoria fasole uscata (boabe) sortimentatia magazinelor moderne s-a imbogatit cu fasolea rosie, un soi pentru care retailerii au si sesizat oportunitatea unor branduri private. Importate sau ambalate autohton, astfel de articole se regasesc in magazine precum Cora, Mega Image sau Metro sub branduri private ale respectivelor lanturi de retail. Interesanta este aici optiunea retailerilor care, in toate cazurile, au ales o pozitionare sub branduri mainstream. Ultima intrare in aceasta categorie, sub brandul privat Horeca Select, aduce cu sine si o noutate. Este vorba de un soi de fasole gigant, provenita din China. Marimea boabelor sale tine la respect restul soiurilor prezente in piata. Desi o eventuala crestere in volum pe timpul fierberii poate ridica unele semne de intrebare, produsul se comporta normal, iar marimea cu adevarat gigantica a boabelor sale ramane aproape neschimbata pe toata durata gatitului. Horeca Select Fasole Colorata gigant este un produs ambalat in Bulgaria pentru reteaua Metro Romania si se comercializeaza in pungi a cate 1.5kg.

 

In categoria conservelor, fasolea uscata poate fi gasita in clasicele deja meniuri gatite. Varianta autohtona, cu boabe albe, a fost si aici completata la raft prin aparitia unor conserve de fasole rosie. Regasim astfel de produse in retele precum Carrefour sau Kaufland pe o pozitionare identica, sub branduri mainstream. Ca o curiozitate, nepreluata inca de retaileri, am putea mentiona cateva variante de conserve cu soiuri precum fasole mexicana sau fasole rosie peruana, existente insa pentru moment, doar sub branduri de producator.

Trei noi articole, in fapt tot atatea noi soiuri, am regasit in sortimentatia Metro, sub brandul Fine Food, importate de catre retailer din sortimentatia subsidiarei sale din Italia:

  • Fine Food Fasole alba de Spania 400g - boabele sale mari si albe recomanda acest soi pentru diferite salate pe baza de legume sau paste
  • Fine Food Fasole Cannellini 400g - italiana la origine, cu boabe albe de marime medie, fasolea Cannellini este recomandata in gastronomie pentru supe sau in combinatie cu mancaruri pe baza de peste
  • Fine Food Fasole Borlotti 400g - un soi special de fasole rosie, folosit in gastronomie pentru salatele cu fructe de mare si paste

De mentionat ca toate cele trei produse Fine Food sunt certificate SGS pentru intreg traseul de la producator la distribuitor.

Diversificarea propusa de Metro, atat pentru fasolea boabe cat si pentru conservele de fasole, aduce nu numai un plus de culoare in sortimentatia categoriei dar si o solutie eficienta pentru canalul HoReCa sau pentru pasionatii de gastronomie.

 


Toate actualitatile