English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Eticheta Forest Stewardship Council (FSC)

17/11/2011 06:57

Forest Stewardship Council (FSC) este un ONG international, creat in 1993, care elaboreaza standarde si acorda certificate privind exploatarea responsabila a padurilor. Produsele certificate FSC au garantia ca provin din paduri a caror exploatare respecta valorile sociale, economice si de mediu specifice dezvoltarii durabile.

Un sfert din suprafata Romaniei o reprezinta padurile. Peste 6 milioane de hectare, considerate de catre World Wildlife Foundation printre cele mai importante 200 bioregiuni din lume. In prezent aproape un milion de hectare din suprafata forestiera a Romaniei sunt certificate FSC.

 

De ce este importanta certificarea FSC?

Eticheta FSC asigura consumatorii ca produsele cumparate au fost obtinute protejandu-se padurile si fauna salbatica, respectand comunitatile locale, muncitorii si mijloacele acestora de trai. Standardele pentru obtinerea unei certificari FSC sunt insa extrem de riguroase. La baza lor sta obligatoriu un certificat CoC (Chain of Custody). Acesta atesta ca o companie care foloseste lemn in componenta produselor sale tine o evidenta stricta si clara a provenientei materiei prime astfel incat lemnul provenit din paduri certificate FSC sa nu se amestece cu lemn din paduri necertificate. Fara un certificat CoC, o companie (fie ea din industria mobilei sau a hartiei), nu poate aplica pe produsele sale eticheta FSC.

In Romania certificarea FSC a fost acordata unei singure companii din industria lemnului.

Poate si de aceea orice produs cu eticheta FSC gasit in magazine nu poate fi decat o surpriza placuta. Cu atat mai mult cand e vorba de un brand privat.

 

Produse FSC in reteaua Mega Image

Mega Image comercializeaza trei articole cu eticheta FSC sub brandurile sale Care si Delhaize Eco. E vorba de trei tipuri de batiste igienice, din hartie reciclata 100%: 

  • Care Batiste igienice colorate, 3 straturi - cutie 90 buc
  • Care Batiste igienice cu balsam protector, 3 straturi - cutie 90 buc
  • Delhaize Eco Batiste igienice, 2 straturi - cutie 150 buc
 
 

Toate actualitatile