English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Efectul anti-imbatranire: O bere la concurenta cu Gerovitalul

14/06/2017 18:38

O bere cu efect anti-imbatranire? Cel putin asa lasa sa se inteleaga mesajul de pe ambalajul sticlei de bere cu ghimbir, produsa de Laboratoarele Merlin. Un produs romanesc, intrat iata in concurenta directa cu renumitul Gerovital. Si cum intr-o vara calduroasa merge mai bine o bere rece decat o crema aplicata pe fata s-ar putea sa asiatam la o rasturnare de situatie in categoria produselor anti-imbatranire.

 

Lasand insa gluma la o parte, berea cu ghimbir produsa de Laboratoarele Merlin ascunde o lista intreaga de efecte benefice sanatatii umane. Ca sunt sau nu reale conteaza mai putin. Abordarea producatorului vine insa in contradicitie cu prevederile Regulamentului (UE) 1169/2011 care arata ca informatiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie sa induca in eroare consumatorul, astfel:

  • Sa nu se atribuie efecte sau proprietati pe care produsul alimentar nu le are;
  • Sa nu se sugereaze ca produsul poseda caracteristici speciale;
  • Sa nu se sugereaze (printr-o imagine sau descriere) prezenta unui ingredient care, defapt, a fost inlocuit;
  • Sa nu se atribuie produsului proprietati de prevenire, tratament sau vindecare a unei boli umane, nu se evoca astfel de proprietati.

 

Nota brandprivat.ro - O strategie similara a stat si in spatele lansarii celebrului magiun de Topoloveni. Se intampla insa in anul 2012.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Odata cu intrarea in vigoare a prevederilor Regulamentului UE 1169/2011 produsele Transilvania Lactate si-au pierdut propietatile curative - 14/12/2016 

Aveti probleme cu colesterolul? Uitati de medic! Mancati fulgi crocanti cu ovaz. Numai de la Nestle! - 08/06/2017

 

 


Toate actualitatile