English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Doi sub acelasi acoperis, intr-o coabitare surpriza pe piata constanteana. Mega Image si Profi deschid magazine in aceeasi locatie

10/03/2019 20:32

Ceea ce se anunta de cateva luni a fi un frumos supermarket cu peste 1000m² suprafata comerciala la parterul blocului Belvedere din cartierul constantean Tomis Plus s-a transformat in final intr-o coabitare trista, intre doi retaileri cu personalitati si strategii diferite. E adevarat, asistam la o premiera nationala dar asta credem conteaza mai putin.

Existenta unui spatiu comercial generos, la parterul unui bloc emblema situat chiar la intrarea intr-unul din cele mai cautate ansambluri rezidentiale de pe piata constanteana, a creat o unda de soc in randul retailerilor internationali. Pozitionarea viitorului magazin intr-o zona rezidentiala cu un potential imens dar si ansamblurile de locuinte din vecinatate (Palazu si Ovidiu), faceau ca viitorul magazin sa devina un concurent serios in fata greilor Carrefour, Auchan sau Kaufland. Cand ai zeci de mii de articole in imediata vecinatate, cine si-ar mai pierde timpul sa mearga doi kilometri in plus pana la primul hyper Carrefour? Hotarat lucru, dezvoltatorii proiectului si-au facut bine temele, cunoscand nu doar valoarea vadului ci si profilului consumatorului constantean. Aparent, pana aici, toate datele pareau clare. Si totusi, pe ultima suta, situatia s-a schimbat radical. In final nu va mai fi un mare si frumos supermarket ci doua mai mici. Cu profiluri, strategii si, implicit, consumatori diferiti. Au stiut cei doi retaileri unul de celalalt atunci cand au semnat contractele pentru spatii? A stiut cel care a semnat primul ca langa spatiul sau, perete in perete, va veni un concurent? Cum toate aceste detalii sunt sub incidenta confidentialitatii contractuale este greu de crezut ca vom avea prea curand raspunsuri. Teoretic, pentru consumator, prezenta celor doi retaileri sub acelasi acoperis poate fi benefica. Ideal ar fi ca diferentierea sa se faca nu doar prin preturi agresive sau lovituri sub centura ci printr-o bine venita diversificare a serviciilor.

 

Ce s-a intamplat in ultimele zile?

Luni, 4 martie, pe fatada spatiului comercial a aparut un banner, Mega Image anuntand ca este in cautare de personal pentru locatia respectiva.

Miercuri, 6 martie au aparut primele camioane cu mobilier comercial si a inceput amenajarea interioara.

Joi, 7 martie, se contura deja lay-out-ul pe jumatate din spatiu.

Sambata, 9 martie. Pe fatada cladirii a aparut firma Profi, bannerul Mega Image fiind in aceeasi pozitie. In interior, angajatii Profi incarcau deja rafturile cu marfa, deschiderea noului supermarket fiind programata pentru dimineata zilei de joi, 14 martie.  

Surprinde rapiditatea cu care s-au miscat cei de la Profi. Nu este exclus ca in acest moment retailerul sa nu aiba o echipa completa si, aidoma celor de la Mega Image sa caute in continuare personal. Profi nu a mai vrut insa sa astepte. In definitiv are suficiente magazine in Constanta incat sa poata sustine temporar deschiderea unui nou magazin.

 

Foto: Viorica Munteanu

 


Toate actualitatile