English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Doi olteni si un segment de nisa: mezelurile crud uscate din carne de capra si carne de oaie

24/01/2018 17:39

Cine are pofta de carnati din carne de capra trebuie sa se gandeasca bine inainte de a iesi la cumparaturi. Si asta deoarece in marile magazine nu exista astfel de articole. Nici la capitolul mezelurilor din carne de oaie nu stam prea bine, in ciuda mediatizarii excesive din ultima vreme. Exceptie fac insa aici variatiunile existente pe clasicele retete de babic sau ghiudem. Avem asadar un segment de nisa si o evidenta oportunitate. In spatele inovatiei in sine, carnatii din carne de capra sau de oaie genereaza valoare adaugata, distantandu-se de segmentul primului pret. Si pentru ca lista argumentelor sa fie completa, mai adaugam si mult ravnita diferentiere fata de lanturile concurente.  

 

Pe fondul apatiei generale, o companie din Targu Jiu intra pe segmentul mezelurilor crud uscate din carne de capra si carne de oaie, listand in retailul modern doua retete sub brandul „Doi Olteni”. La prima vedere, brandul, denumirea produselor dar si ambalajul acestora ne duc cu gandul spre olteanul mucalit, devenit atat de popular in intrepretarea regretatului Amza Pellea. „Doi Olteni” are insa o tinuta aparte, din design nelipsind motivele oltenesti dar si mentiunea „Produs romanesc” incadrata de tricolorul national. Departe de a fi un simplu artificiu de marketing, „Carnaciorii de Jales” ne poarta in timpuri stravechi, in anii fostelor judete din zona Olteniei, din perioada de inceput a Tarii Romanesti. Putini sunt cei care mai stiu astazi de fostul judet Jales. Numele a ramas insa viu, locuitorii satelor din zona Tismanei numind astfel raul Sohodol.


„Carnaciori de Jales din carne de capritza” si „Carnaciori de Jales din carne de oitza” sunt doua retete de mezeluri crud uscate, produse in Olt, la unitatea de productie din Valea Mare. Retetele sunt simple, fara prea multe ingrediente. La fiecare dintre ele, pentru 100g de produs se prelucreaza 140g carne de capra, respectiv carne de oaie. Pentru ambele produse au fost gandite baxuri personalizate ceea ce usureaza manipularea in magazin. O idee care vine sa contribuie la imaginea brandului, asigurandu-i acestuia o tinuta aparte la raft.

 

 


Toate actualitatile