English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Directorul Intermarché chemat de ministrul economiei sa dea explicatii pentru promotia Nutella

31/01/2018 12:23

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a criticat in aceasta dimineata operatiunea comerciala derulata saptamana trecuta de Intermarché pe crema Nutella, invitand lantul de magazine sa „nu mai faca acest tip de promotie”. „L-am primit ieri pe directorul Intermarché. I-am spus ca nu putem avea scene de genul asta la fiecare patru dimineti in Franta”, a declarat pentru RTL ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire.

Lansata in dimineata zilei de joi, 25 ianuarie, actiunea promotionala initiata de Intermarché propunea o oferta incredibila pentru crema Nutella, pretul borcanului de 950g cazand de la 4,50 euro la doar 1,41 euro. Intrebat daca reducerea de peste 70% aplicata de Intermarché a fost „sanatoasa”, Bruno Le Maire a raspuns negativ. Cu alte cuvinte Intermarché a vandut pe marja negativa. „Exista un acord care a fost semnat de marile lanturi de magazine, inclusiv Intermarché, prin care se obligau sa nu faca astfel de promotii. Intermarche trebuie sa-si tina angajamentul”, a punctat ministrul economiei precizand ca in cursul zilei va prezenta un proiect de lege in scopul unei mai bune gestionari a marilor retele de magazine. Printre masurile emblematice ale acestui proiect, se afla noi linii directoare pentru promotiile derulate de marile lanturi de magazine dar si o propunere de crestere cu 10% a pragului de revanzare pe pierdere.

 

Reducerea de 70% aplicata de Intermarché pe crema Nutella a generat o adevarata isterie la nivel national, in unele magazine fiind semnalate busculade si chiar batai intre clienti. Urmarea acestei actiuni, preluata la nivel mondial de marile canale de presa, Directia Generala Concurenta, Afaceri a Consumatorilor si Controlul Fraudelor (DGCCRF) din Franta a demarat in cursul zilei de luni o investigatie asupra intregului mecanism promotional.

 

 

 

 


Toate actualitatile