English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Din Sicilia in Romania, via Germania. Lungul drum al sucului de portocale KClassic

11/04/2017 10:43

Kaufland isi extinde sortimentatia pe sucurile din fructe NFC (n.r.- Not From Concentrate) cu doua referinte pe baza de portocale, una dintre aceste retete fiind obtinuta din portocale rosii de Sicilia. Cum? Nimic mai simplu. Portocale rosii sunt culese si stoarse direct la sursa. Adica in Sicilia. De acolo, sucul de fructe ajunge in Germania unde este imbuteliat sub brandul privat KClassic. Odata ambalat si etichetat, produsul pleaca (si) spre Romania, articolul fiind dezvoltat pentru retelele Kaufland din Germania, Polonia si Romania. Fiind vorba de un suc din fructe ce necesita temperatura controlata, transportul pe ruta Sicilia – Germania – Romania trebuie facut in conditii adecvate, fara intreruperea lantului de frig. Cu alte cuvinte, cu costuri.

In spatele acestei ecuatii alambicate, se poate observa atentia retailerului pentru economia din tara sa de origine, parte din pretul de vanzare ajungand astfel la firma germana procesatoare. Chiar daca aduce a sifonare, strategia este una perfect legala, costurile fiind trecute in seama consumatorului final.

 

Nota brandprivat.ro – Cele doua articole listate de Kaufland sub brandul propriu KClassic seamana izbitor cu doua produse din portofoliul brandului privat Beste Wahl, brand activ in reteaua Rewe.

 

 

 


Toate actualitatile