English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Declaratia zilei: Mircea Moga, CEO Mega Image

14/03/2019 20:32

“Preluarea celui mai important jucator din industria de retail de pe piata locala din zona Vrancea face parte din strategia noastra de dezvoltare si expansiune in noi teritorii”. 

 

Daca cineva mai avea pana acum vreun dubiu asupra strategiei lanturilor internationale de retail, il invitam sa citeasca si sa reciteasca declaratia CEO-ului Mega Image. O declaratie sincera, pe principiul „gura pacatosului, adevar graieste”. Coabitarea dintre marile lanturi de retail si comerciantii traditionali este imposibila. Totul sau nimic. In planurile de viitor ale lanturilor internationale de retail NU exista loc si pentru comercianti traditionali. Mai devreme sau mai tarziu acestia vor fi fie absorbiti, aidoma retelei Zanfir in cazul de fata, fie vor fi fortati sa inchida. Cale de mijloc nu mai exista. Trist este ca declaratia de fata nu vine din partea vreunui expat pentru care Romania nu reprezinta decat o etapa in carierea sa de corporatist ci vine din partea unui roman sadea. Un roman insa trecut cu arme si bagaje in barca celui care plateste mai bine.

La sase luni de la parafarea achizitiei, Consiliul Concurentei a dat unda verde integrarii retelei Zanfir sub bannerul Mega Image. De bucurie, oficialii Mega Image au iesit la rampa cu un comunicat facut pe genunchi, in care a fost strecurata si o fraza de multumire pentru familia Zanfir si modelul de business creat de aceasta.

De cealalta parte, d-na Zanfir, coproprietara (n.r. si nu proprietara), lantului de magazine Zanfir, refacuta complet dupa cele doua saptamani petrecute la statiune imediat dupa semnarea contractului cu Mega Image, declara: ”Suntem intr-un moment de referinta pentru dezvoltarea brandului nostru, asa cum l-am construit pana acum, un moment in care ne simtim mandri de ceea ce am realizat: un brand solid si pregatit pentru a intra in portofoliul unui retailer international de renume”.

Cu tot respectul, dar noi nu vedem niciun moment de referinta in dezvoltarea brandului Zanfir. Din contra, vanzarea parafeaza decesul acestuia, brandul Zanfir devenind de astazi istorie. O istorie despre care nimeni nu-si va mai aduce aminte peste ani. Si daca nu ne credeti, ca sa ramanem tot in peisajul retailului vrancean, incercati distinsi cititori un exercitiu de memorie: ce va mai spune astazi brandul Mara?

 

Vanzarea retelei Zanfir, tranzactie despre care am scris in premiera inca din 1 octombrie 2018, rescrie practic harta retailului vrancean. Cum e si normal, exista castigatori dar si perdanti. Vom reveni insa pe larg asupra acestui subiect in zilele urmatoare.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Dupa Adivin, retailerii internationali au mai preluat o retea locala. Tranzactia asteapta unda verde din partea Consiliului Concurentei - 01/10/2018 articol rezervat abonatilor

 

 


Toate actualitatile