English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Declaratia zilei: „Brandul privat Hanul Boieresc include doar produse 100% fabricate si ambalate in Romania”         

10/12/2019 16:39

Potrivit oficialilor Rewe Romania, brandul privat Hanul Boieresc „include doar produse 100% fabricate si ambalate in Romania.” Nimic mai fals. Nu este prima data cand reprezentantii lanturilor de retail lanseaza afirmatii fara o baza reala, profitand de un auditoriu neavizat.

Pentru cei care urmaresc cu atentie piata brandurilor private, facem cateva precizari:

In decembrie 2017, semnalam aparitia unui prim articol Hanul Boieresc produs in afara granitelor Romaniei. Fiind vorba de un in-out, derulat punctual in perioada Sarbatorilor de iarna cu un sortiment de bomboane de pom produse in Ungaria, derapajul buyerului de marca privata putea fi trecut cu vederea. In definitiv, odata in an este Craciunul.

Din pacate insa lucrurile au recidivat. In anul Centenar, Rewe Romania venea cu o oferta fara egal: 100 de produse sub brandul Hanul Boieresc. Luate la bani marunti, cele 100 de produse lansate atunci nu erau si 100% romanesti. Printre articolele in culpa se aflau ciuperci galbiori in saramura (articol produs in Bulgaria), cimbru (origine Polonia, ambalat in Romania de Pirifan Distribution) sau boia de ardei, adusa la vrac tocmai din China si ambalata in Romania de aceeasi companie Pirifan Distribution. Este trist sa vezi ca un brand privat ce isi propune sa promoveze produse si companii romanesti, alege – in an Centenar - sa aduca boia de ardei de la mii de kilometri departare in conditiile in care, in tara, exista cel putin doua zone renumite pentru calitate „aurului rosu”. Recomandam cu aceasta ocazie, noului buyer de marca privata al Rewe Romania sa arunce o privire in curtea producatorilor de boia de ardei din Banat (zona Tomnatic) sau sa treaca prin satele comunei Lunca Muresului din judetul Alba. De acord, boiaua romaneasca nu este la fel de ieftina precum cea din China, dar pentru un brand privat ce se vrea ancorat in traditia romaneasca, credem ca Rewe Romania mai poate sa taie putin din profitabilitate.

Nu putem incheia acest scrut periplu prin portofoliul extern al brandului Hanul Boieresc fara sa nu mentionam ultima lansare, ajunsa pe rafturile magazinelor Penny Market in cursul lunii noiembrie, tot din tara vecina, Bulgaria: „ardei kapia rosii si verzi, copti si descojiti”.  

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Hanul Boieresc inceteaza sa mai fie un brand privat produs exclusiv de companii romanesti - 05/12/2017 articol rezervat abonatilor

 

 

 


Toate actualitatile