English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

De ce trebuie sa citim cu atentie etichetele produselor alimentare         

18/09/2019 10:36

Cititi va rugam denumirea produsului:

„SNITEL DE VITA in ceapa, cu garnitura de paste”.

Si acum cititi detaliile despre produs, detalii plasate (strategic?) pe o laterala a bandoului de carton:

„SNITEL DE VITA Carne de vita bucati in 42% sos de ceapa, cu garnitura de paste 46%.”

Citit pe fuga, textul duce cu gandul spre un procent mare de carne de vita. Mai ales ca sintagma SNITEL DE VITA este scrisa cu litere mari. In realitate, cele 42 procente sunt detinute de sosul de ceapa, de departe cel mai ieftin ingredient. Textul nu este gresit si nici nu credem sa existe vreo intentie ascunsa, exceptie poate doar locul de pe ambalaj unde a fost plasat respectivul text. In graba insa, consumatorul poate trece prea usor peste acest detaliu, asociind involuntar procentul cu snitelul din carne de vita.

Reteta SNITEL DE VITA in ceapa, cu garnitura de paste, face parte din noua linie ready meal Culinarte. O linie produsa integral in Austria de compania GMS GOURMET GmbH din St.Pölten si distribuita in Romania de Deserta SRL din Sibiu. Ne aflam asadar in fata unui nou brand de distribuitor ce ataca, plin de speranta, segmentul ready meal. Va reusi oare acesta sa se impuna? La prima vedere am fi tentati sa ii acordam brandului o sansa. Listarea in conturi a inceput bine. In ciuda pretului de raft afisat prin hyperuri, linia de meniuri pare gandita pe gustul si preferintele romanilor. Pentru ca succesul sa fie asigurat, trebuie sa existe si volume. Iar acestea nu pot fi realizate fara consumatori. Vor fi oare acestia sedusi de gusturile bucatariei austriece si mai ales de ingredientele pe care bucatarii austrieci le adauga unui banal snitel de vita?

 

Nota brandprivat.ro – Meniul „SNITEL DE VITA in ceapa, cu garnitura de paste” contine urmatoarea lista de ingrediente, ingredientul principal fiind...apa: „apa, ceapa 18%, snitel carne de vita 16% (carne de vita, apa, sare iodata, stabilizatori: difosfati, trifosfati si polifosfati; dextroza, zahar, antioxidant: ascorbat de sodiu; aroma, proteine din lapte, zer pulbere, extracte de condimente, condimente, proyteine vegetale hidrolizate din rapita si porumb, ulei de floarea soarelui), grau dur, albus de ou, ulei de rapita, faina de grau, sare iodata, vin rosu, aroma naturala, lapte praf integral, amidon modificat, condimente.”

 

 


Toate actualitatile