English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Danone extinde ambalarea FSC®

11/09/2014 10:57

Dupa ce anul trecut a bifat o premiera pe piata romaneasca, devenind prima companie cu o linie de produse in ambalare FSC, Danone face acum un nou pas si adauga noi articole. Astfel, pe langa iaurturile de baut Activia, pe rafturile magazinelor au aparut si cateva produse sub brandul Danone precum ambalarile de 450g si 750g la sana (aici) sau iaurt de baut.

 

Administrarea responsabila a padurilor la nivel global, certificata prin sigla FSC® (Forest Stewardship Council®) castiga pe zi ce trece noi adepti. Paradoxal dar primele proiecte pe piata romaneasca au aparut prin intermediul brandurilor private. Un pas mic am putea spune, data fiind aria limitata de acoperire a acestora. Implicarea unui producator de talia Danone intr-un proiect de mediu de o asemenea anvergura ridica insa gradul de acoperire la nivelul intregii tari. Nu in ultimul rand asistam la un exemplu ce poate si trebuie sa fie urmat si de alte companii producatoare.

O politica asemanatoare regasim si in cadrul Albalact. Primele proiecte FSC®, derulate pe un articol de volum precum laptele de consum, au fost urmate in timp de noi lansari, atat pe gama iaurturilor de baut cat si pe sana, kefir sau lapte batut.

Si ca sa ramanem pe segmentul produselor lactate mai trebuie sa adaugam la lista producatorilor si compania LaDorna, parte a Grupului Lactalis. In prezent aceasta deruleaza un proiect de brand privat pe laptele UHT cu Kaufland Romania dar in acelasi timp a introdus sub certificare FSC si ambalarile la smantana pentru gatit.

 

Noi lansari sub branduri de producator

Cele trei exemple prezentate mai sus nu sunt insa singurele aparitii. Certificarea FSC este de cateva luni si pe doua dintre produsele Santal ambalate la 2l (nectar de pere si suc de portocale). Un sos pentru gatit UHT poate fi cumparat sub brandul Hulala Gran Cucina. Nu in ultimul rand, compania SanoVita are in ambalare certificata FSC sub brandul propriu o bautura ecologica din orez, fara adaos de zahar. Sunt doar cateva exemple dar, asa cum spuneam lista este in continuare deschisa, noi companii producatoare fiind asteptate sa se implice in genul acesta de proiecte.

Ioana Buruian

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Danone lanseaza in Romania un prim produs in ambalaj certificat FSC - 27.06.2013

Lactalis pregateste o noua premiera pentru Romania - 03.10.2013

 

 

 

 

 


Toate actualitatile