English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cunoscutul slogan Carrefour: „Cand faci cumparaturile la noi, faci si bine” si o simpla problema de weekend

21/03/2021 11:49

Convinsi de bunele intentii din spatele acestui slogan Carrefour, va propunem o problema simpla de weekend.

 

Se ia o rata grill. Nu ne intrebati despre originea produsului pentru ca gasiti mai multe detalii la raft, nu in catalog. Asadar, atunci cand ati platit 19,49 lei/kg ati facut „si bine”. Dar bine faceti cumparand produsul si la pret promo, la doar 9,99 lei. Atata doar ca procentul de bine difera. In primul caz, cel cu 19,49 lei, binele pare sa fi mers cu precadere spre buzunarul retailerul, dovada adaosul sau de aproape 100%. In cazul al doilea, la 9,99 lei, binele ramane in mare parte la dumneata, clientule Carrefour. Asistam practic la un transfer „de bine”, din buzunarul retailerului, in buzunarul clientului.

Pentru celelalte parti implicate in aceasta alambicata operatie matematica (producator agricol, firma de procesare, operator logistic), procentul de bine se pare ca ramane neschimbat din moment ce grosul, partea leului, trece – e adevarat, doar temporar, pe perioada promotiei – din buzunarul retailerului in buzunarul clientului.

 

Si acum problema noastra. De fapt o simpla intrebare al carui raspuns il lasam la latitudine Dumneavoastra: „a face si bine” poate fi considerat sinonim al modelului win-win?

 


Toate actualitatile