English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cum suntem furati la Mega Image sau ce se intampla atunci cand retailerii interpreteaza legile statului roman dupa bunul lor plac

05/02/2021 11:49

Placinta boiereasca. O reteta de exceptie, atestata inca din 2018, ca „produs traditional”. Prezent pe rafturile magazinelor Mega Image, produsul este comercializat la un pret pe masura reputatiei retailerului. Cat despre certificarea „produs traditional”aceasta pare sa nu conteze pentru cei care au stabilit pretul de vanzare. Desi produsele traditionale beneficiaza de cota redusa de 5% la TVA, clientii sunt taxati la casa cu cota normala de TVA, diferenta mergand nu spre producator ca un ajutor din partea statului ci in conturile retailerului.

Este trist sa vezi ca la aproape doi ani de la legiferarea cotei reduse de TVA, centrala Mega Image nu da doi bani pe un act normativ, gandit de statul roman ca un minim gest de sustinere a producatorilor romani dar si a gastronomiei romanesti, autentice. In magazin, clientul cumpara, convins ca prin gestul sau sustine economia romaneasca si micii producatori locali. In realitate, prin decizia unilaterala a conducerii Mega Image, sumele incasate in plus, ajung sa ingroase contul de profit al retailerului, intr-un total dispret fata de lege.

 

Cine se face vinovat pentru incalcarea cu buna stiinta a legii?

Din pacate, cercul vinovatilor este extrem de larg. Lista incepe cu buyerul de categorie si directorul de achizitii si poate fi extinsa pana la nivelul departamentului financiar-contabil. In cercul suspectilor pot insa intra la fel de bine si cei insarcinati cu receptia marfii, rolul lor fiind acela de a verifica nu doar conformitatea documentelor ci si informatiile de pe produse.

 

 

 

 


Toate actualitatile