English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cum sa iti distrugi propriul brand: „Lapte Sim – Puternic romanesc”

02/05/2018 08:42

In ciuda unei investitii apreciabile dar si a implicarii emotionale a chiar fondatorului GAV, intreaga campanie de imagine a producatorului de lactate Simultan poate fi aruncata la gunoi. Practic, sloganul „Lapte SIM – Puternic romanesc” nu mai valoreaza doi bani. Iar lovitura vine chiar din interiorul companiei. Detaliem.

Intrarea companiei Simultan pe segmentul laptelui UHT BIO este o premiera, primele produse fiind listate deja in retailul modern. Potrivit informatiilor de pe ambalajul laptelui UHT BIO 1,5% grasime, laptele SIM nu este 100% romanesc cum am fi tentati sa credem ci este importat din tara vecina, Ungaria. Compania Simultan nu se bazeaza pe munca fermierilor romani, rolul sau fiind de simplu procesator si ambalator al unui lapte adus din import. In aceste conditii, mai putem oare vorbi de un brand „puternic romanesc” cand originile sale se pierd in pusta maghiara? Categoric, nu! Decizia folosirii laptelui din Ungaria ca materie prima pentru un brand „puternic romanesc” este o decizie extrem de sensibila, ce poate produce multiple efecte secundare negative, chiar si in plan politic.

 

Compania Simultan nu esta la prima colaborare cu fermierii ungari. In 2014 in retailul modern a fost listat un lapte UHT pe al carui ambalaj aparea mentiunea: „Produs in UE si distribuit de Simultan SRL”, sigla procesatorului maghiar apartinand companiei Sole Mizo Ungaria.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Din producator, distribuitor - 24/02/2014 

 

 


Toate actualitatile