English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

La Judecata de Apoi a buyerilor: Cum poti obtine un gust delicat de nuca atunci cand nu ai nuca si nu folosesti nici arome alimentare?

23/07/2018 12:23

Hochland aduce pe piata romaneasca o linie de branzeturi preluata din sortimentatia sa germana. Asadar, mai adaugam un import la lunga lista a produselor pentru care Romania tinde sa devina o importanta piata de consum. Cu o mediatizare excesiva inca din faza de lansare, mult laudata linie Grünländer, propune o etichetare negativa, printre detalii figurand absenta conservantilor si a aromelor. Teoretic, ne aflam in fata unor retete curate, numai bune pentru romanul amator de branduri internationale.

 

Prezenta deja pe rafturile marilor magazine dar si in unitatile reprezentative din traditional, linia de branzeturi Grünländer propune si o reteta de branza „cu gust delicat de nuca”. Surpriza insa abia acum apare, nuca lipsind cu desavarsire din lista de ingrediente. Mai mult, pe eticheta produsului nu figureaza nicio mentiune despre existenta unor „urme” de nuci, ce ar putea aparea accidental in cursul procesului de productie. Pornind de la afirmatia producatorului potrivit careia branza Grünländer nu contine arome, nu putem sa nu ne intrebam cum a fost obtinut gustul delicat de nuca, fara nuca si fara arome alimentare? Un raspuns la aceasta intrebare ar trebui sa primim nu doar din partea companiei producatoare ci si din partea buyerilor care au listat respectivele produse.

 

Departe de a fi o gluma, prezenta unor branzeturi „cu gust delicat de nuca”, dar pe al caror ambalaj nu este trecuta nuca, trage un serios semnal de alarma asupra pregatirii profesionale a buyerilor care au listat respectivele articole. Au solicitat oare acestia fisele tehnice de produs sau s-a mers pe o listare „pe ochi frumosi”? Din pacate, cazul de fata demonstreaza inca odata, ca retailul modern nu mai este demult un filtru in calea produselor de o calitate discutabila. In acelasi timp insa, prezenta unui alergen in denumirea unui produs fara ca acesta sa fie semnalat si in lista de ingrediente poate constitui un pericol pentru sanatatea umana, vizate fiind aici toate persoanele alergice la acest aliment.

ec. Florin Frasineanu

 

Nota brandprivat.ro - In orice tara vest europeana, prezenta unui alergen in denumirea unui produs, fara ca respectivul alergen sa fie trecut vizibil si in lista de ingrediente ar duce instantaneu la retragerea produsului din piata. Cu toata comunicarea de rigoare, indiferent care ar fi costurile.

 

Mai multe informatii despre alergeni si alergiile alimentare in articolul:

Despre alergeni si alergii

 

Ce prevede legislatia europeana?

REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare,

COMUNICAREA COMISIEI EUROPENE din 13.7.2017 privind furnizarea informatiilor referitoare la substante sau produse care cauzeaza alergii sau intolerante, astfel cum sunt enumerate in anexa II la Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare

 

 


Toate actualitatile