English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cum pot fi ascunse 11 E-uri intr-un iaurt pentru copii. O noua lectie practica, marca Lidl Romania

09/07/2015 13:58

Rebranding la Lidl pe doua retete de iaurturi pentru copii. Se renunta la brandul Fruit Jumbo, articolele fiind trecute sub umbrela brandului Pilos. Inevitabil, procesul aduce si un design nou de ambalaj. Compania poloneza producatoare (Agrocomex Sp. Z o.o.) ramane aceeasi ceea ce, teoretic, ar trebui sa echivaleze cu mentinerea retetelor initiale. Surpriza insa. Ambele iaurturi au suferit un proces de cosmetizare, E-urile fiind inlocuite in lista ingredientelor cu denumiri comerciale (mult mai prietenoase). In ciuda acestei operatiuni, pericolul ramane acelasi, retetele numarand nici mai mult nici mai putin decat 11 E-uri.

 

Astfel, daca in varianta initiala, E-urile erau trecute vizibil pe lista ingredientelor (E330; E331; E333; E100; E101; E120; E141; E162; E163; E171 sau E172), acum, in locul lor sunt trecute denumiri precum guma arabica, ceara de carnauba, ceara de albine alba, curcumina, riboflavine, carmine, complecsi de cupru ai clorofilelor si clorofilinelor, rosu sfecla, antocianine, dioxid de titan, oxizi si hidroxizi de fier.

In ciuda pericolului pe care aceste ingrediente il reprezinta pentru sanatatea copiilor, actiunea retailerului este perfect legala. Desi vorbim de „cosmetizarea” listei ingredientelor, operata in mod voit si constient, actiunea de fata nu contravine legilor Statului Roman. Cel mult - palida consolare - putem constata cu tristete o duplicitate a mesajului Lidl, mult mai atent la certificarea Larex, afisata ostentativ pe produsele sale de carne, decat la sanatatea generatiilor viitoare.

 

 

Nota brandprivat.ro – Cele doua retete de iaurturi cu fructe si drajeuri de cacao sunt:

  • Pilos Iaurt cu capsuni si drajeuri de cacao cu glazura de zahar 135g
  • Pilos Iaurt cu gust de vanilie si drajeuri de cacao cu glazura de zahar 135g

Ambele articole pot fi cumparate la pretul de 1,48 lei.

 

Va recomandam sa cititi si:

Reteta zilei: Iaurt cu capsuni si gelatina de porc, sub brandul Pilos - 22/04/2015

 

 

 


Toate actualitatile