English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cum arata primul magazin Mere?

08/11/2018 10:44

Dupa amanari succesive, primul magazin Mere si-a deschis in final usa in fata consumatorilor. Plasat in “mall-ul” din intersectia de la Tancabesti, magazinul incearca sa rupa gura targului, redefinind conceptul de hard-discounter. Dar nu asa cum l-am descoperit noi romanii chiar de la profesorii in materie de hard-discount ci in cel mai pur stil rusesc, inspirat din comertul unei perioade de trista amintire. Sunt oare pregatiti romanii pentru aceasta intoarcere in timp? Am fi tentati sa spunem ca nu.

In ciuda accesului dificil, magazinul este amplasat intr-o zona in care, pe langa miliardari de carton exista si oameni cu venituri modeste, interesati mai mult de produse no name decat de branduri. Poate si de aceea, stocurile din magazin exceleaza la capitolul hartie igienica si role de bucatarie, acestora adaugandu-se si paleti la sol, cu paste fainoase sau cutii de prajituri. Un gen de vrac, intr-un ambalaj mai de Doamne ajuta. Zona produselor refrigerate socheaza. Solutia aleasa de rusi merge pe o celula de frig, cu rafturi de magazin in interior. Ca sa va faceti o idee, solutia este asemanatoare cu cea folosita de Metro la carne, numai pentru pentru produsele refrigerate, ambalate. Ei bine, la Mere, in respectiva celula sunt amplasate de-a valma mezeluri dar si cateva produse lactate. In ciuda temperaturii scazute din interior, lay-out-ul este rece. Foarte rece. Iar stocurile si sortimentatia listata elimina din start orice notiune cat de mica de diferentiere.

Va invitam sa analizati in detaliu interiorul primului supermarket Mere, din fotografiile puse cu generozitate de retail la dispozitia publicului larg (aici). Trecand peste linistea din interior, ce duce cu gandul mai mult spre o sala de lectura decat spre un format de magazin care vrea sa dea bataie de cap greilor in domeniu si sa revolutioneze din temelii un concept deja consacrat, ne-a atras atentia fotografia cu carucioarele de supermarket. Departe de a fi nou-noute, carucioarele Mere lasa senzatia unui déjà vu, semn ca nu sunt la prima lor experienta pe piata de retail.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Ce pretentii exagerate au buyerii „hard-discounterului” Svetofor. Se pregateste oare o noua teapa in retail? - 31/07/2018 – articol rezervat abonatilor

Svetofor iese definitiv din Polonia fara ca rusii sa mai deschida vreun magazin - 03/09/2018

Cand vin rusii? - 01/10/2018

 

 


Toate actualitatile