English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cu o cifra de vanzari in scadere, Metro rateaza in premiera pragul de un miliard de euro, dar creste in profitabilitate

07/06/2017 15:26

Maurul si-a facut datoria! „Curatenia” interna demarata la finalul mandatului de Dusan Wilms si continuata de succesorul sau, Gilles Roudy, pare sa dea rezultate. Desi Metro este in continuare peste preturile din piata, compania este mult mai solida financiar. Profitul obtinut in 2015 a fost confirmat anul trecut in stil de mare campion, Metro inregistrand o crestere de peste 191% la capitolul profitabilitate. Si totusi, in ciuda acestor rezultate organice solide, compania si-a continuat disponibilizarile. In 2016, 436 de angajati au parasit compania, efectivul de la final de an fiind aproape similar cu cel din anul 2002! Metro, retailerul care s-a autodeclarat „partenerul profesionistilor”, renunta masiv la oameni, intorcandu-se in timp cu mai bine de 14 ani. Au devenit oare mai eficienti angajatii Metro sau organigrama a fost mult prea incarcata? Modelul seamana izbitor cu cel existent in multe dintre institutiile statului roman, devenite in timp adapost caldut pentru rude si prieteni de cumetrie.

 

Pe langa organigrama intoarsa brusc in timp, anul 2016 aduce un alt record negativ, Metro ratand cu putin pragul miliardului de euro. Apare insa o intrebare: a fost un accident izolat sau piata nationala se schimba? Inclinam spre a doua varianta, riscand chiar un pronostic: nu este exclus ca cifra de vanzari a Metro Romania sa nu mai depaseasca niciodata nivelul miliardului de euro. Problema nu tine doar de managementul intern, scenariul fiind bazat pe multe efecte colaterale negative, venite atat din piata cat si din partea lanturilor concurente.

 

 

Nota brandprivat.ro – Celor interesati le recomandam lucrarea „Profil de retailer – Metro”, lucrare ce poate fi achizitionata de pe site-ul nostru, din sectiunea rezervata studiilor de piata (aici).

 

Va recomandam sa cititi si:

Lectii pentru 2016 – Gilles Roudy, Metro Cash & Carry Romania - 25/01/2016

 

 


Toate actualitatile