English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cora isi diminueaza pierderile prin disponibilizari masive. 463 de angajati au parasit compania in 2016

07/06/2017 14:31

La prima vedere, rezultatele financiare indica o crestere a cifrei de vanzari in 2016. E adevarat, procentul este infim, doar +1,21% fata de 2015. Vorbim insa de un cu totul alt scenariu, Cora renuntand din mai 2015 la hypermarketul sau din Arad. Practic, cresterea de cifra a fost realizata pe fondul reducerii numarului de magazine. Cum cifrele de vanzari ale Cora Romania se bazeaza in proportie de peste 60% pe hypermarketurile bucurestene, solutia inchiderii celor din teritoriu poate fi un balon de oxigen pentru retailer. Si asta in conditiile in care Cora nu a mai simtit gustul profitului din 2012. Ultimii patru s-au incheiat pe pierdere, varful fiind in 2015 cu un minus de 39,82 milioane lei.

Pentru 2016, datele de bilant mentin trendul, retailerul terminand odata in plus pe pierdere. Valoarea este insa mult mai mica, pierderea neta fiind de doar 5,855 milioane lei. Si-a gestionat oare Cora Romania mai bine resursele? O posibila explicatie vine din reducerile masive de personal operate in cursul anului 2016. In doar 12 luni, Cora a renuntat la 463 de angajati, aproape 10% din efectivul anului 2015. Sumele astfel economisite nu sunt deloc de neglijat, parte dintre ele contribuind decisiv la diminuarea pierderilor nete.  

 

Nota brandprivat.ro – Celor interesati le recomandam lucrarea „Profil de retailer – Cora”, lucrare ce poate fi achizitionata de pe site-ul nostru, din sectiunea rezervata studiilor de piata (aici).

 

 

 


Toate actualitatile