English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Contin sau nu gluten iaurturile siggi’s?  

09/12/2020 11:49

Incercand sa gasim raspuns la o intrebare aparent banala, am descoperit cu surprindere ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Desi reteta americana este promovata ca fiind una fara gluten, varianta ajunsa in Romania prin intermediul Albalact nu face nici cea mai mica referire la o eventuala certificare gluten free. Perseverenti am mers mai departe si, intr-un adevarat moment de inspiratie, am dezlipit bandoul de carton. In interior o poveste desprinsa parca din basmele 1001 nopti, spusa chiar de siggi insusi si certificata cu propria sa semnatura. La finalul textului, surpriza. Printre cateva informatii despre produsele siggi’s regasim si mentiunea fara gluten. Evident, ar fi fost frumos si util ca aceasta mentiune sa fie imprimata cat mai vizibil pe partea frontala a etichetei si nu ascunsa de ochiul consumatorului. Pentru ca in definitiv ambalajul este cel care vinde iar in magazin, nimeni nu-si permite sa dezlipeasca eticheta unui produs doar ca sa afle ce scrie in interior.

 

Fascinati (n.a. sa fim iertati dar cuvantul nu ne apartine) de modul in care marketingul Albalact/Lactalis a gandit promovarea produsului ne-am adus aminte ca in Romania sunt astazi peste 200.000 de celiaci. Pentru ei, mentiunea fara gluten, descoperita pe ambalajul unui produs pierdut printre alte cateva mii pe rafturile unui hyper, echivaleaza de multe ori cu norocosul trifoi cu patru foi gasit prin iarba unei poieni. Este regretabil ca o informatie atat de importanta sa nu fie folosita. Nu poti neglija peste 200.000 de potentiali consumatori atunci cand vrei nu doar sa iti vinzi propriul produs ci si sa il vezi performand.

Sugeram cu aceasta ocazie celor care mai au astazi putere de decizie prin Albalact sa regandeasca strategia brandului siggi’s. Chiar daca lansarea este de data recenta, o schimbare de ambalaj ar fi mai mult decat binevenita. Iar odata cu noul design, treceti oameni buni, mare si vizil, urmatorul text: „Iaurturile siggi’s NU contin gluten!”

 

Nota brandprivat.ro – Iaurturile siggi’s sunt produse in Slovenia cu lapte origine U.E. In Romania, gama siggi's este importata si distribuita de compania Albalact, companie membra a Grupului Lactalis.

 

 


Toate actualitatile