English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii i-au trebuit aproape doi ani sa ia o decizie in cazul campaniei publicitare Alka

04/02/2020 08:21

In mai 2018, imun la sesizarile inaintate de ONG-uri dar si de sutele de cetateni scandalizati de campania publicitara lansata de Grupul Alka in marile orase, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si-a vazut linistit de treaba ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Nimeni din cadrul CNCD nu a considerat ca trebuie sa intervina si sa interzica sau sa sanctioneze reclamele Alka.

Acum, dintr-o data, dupa aproape doi ani de pauza, CNCD iese din amorteala si rupe tacerea cu un comunicat sec. Aflam ca respectiva campanie publicitara derulata de Grupul Alka in lunile aprilie si mai 2018 la nivel national, a fost pana la urma sanctionata cu o amenda de 10.000 lei. Raportat la timpul alocat de CNCD pentru finalizarea acestui dosar, realizam ca suma nu acopera nici macar salariile pe o luna ale membrilor consiliului. Dar ce mai conteaza astazi o pauza de doi ani cand institutia este sustinuta financiar din buzunarul cetatenilor, prin sumele primite de la buget. Sa nu intram insa in aceste detalii si sa ramanem strict la efectul pe care amenda o are acum asupra grupului Alka.

Comunicatul CNCD a fost primit cu bratele deschide de publicatiile tabloide, mereu in cautarea unor subiecte demne de pagina 5. Titlurile articolele au scos in evidenta cuantumul amenzii dar si premiera din spatele ei, Alka fiind se pare prima companie privata sanctionata pentru o campanie publicitara. Rezultatul? Sute de mii de vizualizari la nivel national, nivelul de audienta depasind probabil audienta celebrului minut de aur de la televiziunile comerciale. Care televiziuni percep pentru un minut de publicitate in prime time o suma mai mare decat cei 10.000 lei ceruti de CNCD. Si uite asa, realizam ca de fapt sanctiunea CNCD a produs un efect invers, ridicand peste noapte audienta grupului Alka. Si totul pentru o suma derizorie. Sa fie oare absolut intamplator momentul ales de CNCD pentru aplicarea acestei sanctiuni?

 

Va recomandam sa cititi si:

Alka socheaza cu noua sa campanie de imagine - 28/05/2018

 

 

 

 


Toate actualitatile