Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

• Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu

Comunicat de presa: Consiliul Concurentei a autorizat preluarea magazinelor din statiile Petrom de catre Auchan Romania S.A.

25/07/2019 14:23

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Auchan Romania SA preia magazinele destinate comercializarii produselor alimentare si non-alimentare din statiile Petrom.

Auchan Romania este membra a grupului Auchan Holding SA, principalul obiect de activitate fiind comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. In România, Auchan isi desfasoara in prezent activitatea prin 33 hipermarketuri si prin 22 magazine de proximitate MyAuchan.

OMV Petrom Marketing S.R.L are ca obiect principal de activitate “Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate”. Compania comercializeaza prin intermediul statiilor de distributie Petrom si produse alimentare, bauturi alcoolice si racoritoare, produse pe baza de tutun, precum si diverse servicii legate de restaurant, snackbar etc.

In urma analizei acestei concentrari economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea propusa nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantial? a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.