Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

• Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat

Comunicat de presa: CONSILIUL CONCURENTEI ANALIZEAZA PRELUAREA BILLA ROMANIA DE CATRE GRUPUL CARREFOUR

02/03/2016 11:57

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care grupul Carrefour preia controlul asupra activitatii de retail operata in Romania sub marca „Billa” a grupului Rewe (Billa Romania SRL si Billa Invest Construct SRL).

Grupul Rewe isi va mentine celelalte activitati de retail din Romania, concentrandu-se asupra retelei sale de magazine de tip discounter.

Desi tranzactia a fost notificata initial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din Romania a fost considerata autoritatea cea mai potrivita pentru a realiza o analiza detaliata a pietelor pe care Carrefour isi consolideaza pozitia in urma preluarii magazinelor Billa.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Carrefour este membra a Grupului Carrefour, ce activeaza pe piata comercializarii cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent in peste 30 de tari. In Romania, Carrefour opereaza prin intermediul magazinelor de tip hypermarket (Carrefour Hypermarket), supermarket (Carrefour Market), precum si a magazinelor de proximitate (Carrefour Express).

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa prezinte eventuale observatii sau puncte de vedere in legatura cu operatiunea de concentrare economica notificata.

Observatiile sau punctele de vedere pot fi transmise, pana la data de 16 martie 2016, prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail: bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 013701, Oficiul Postal nr.33.

Martie 2016