English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Comertul traditional din regiunea Dobrogea a pierdut unul dintre bannerele sale de referinta. Mega Image preia intr-un final magazinele Adivin

25/09/2018 12:23

Printr-un anunt sec, postat pe site-ul institutiei, Consiliul Concurentei anunta ca si-a dat obsteasca binecuvantare, reteaua constanteana Adivin intrand intr-un final sub aripa Mega Image. De ce intr-un final?

In septembrie 2016 semnalam in premiera aceasta tranzactie. Ulterior, partile s-au razgandit, pentru ca apoi sa revina din nou la masa negocierilor. Discutiile nu au fost deloc usoare, fiecare parte incercand sa se protejeze si sa isi protejeze interesele. S-a mers pana acolo incat folosirea brandului Adivin in activitati de comert este supusa unor restrictii pentru urmatorii 5 ani. Daca ar fi sa ne luam dupa cele declarate in comunicatul de presa ’’analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea nu pune problema unei afectari semnificative a concurentei, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante sau pe segmente ale acestora’’. Asa o fi. Cand insa o multinationala negociaza mai bine de doi ani preluarea a trei magazine locale e clar ca miza este cu totul alta. Sa nu uitam ca fuziunea intre doi giganti precum Ahold si Delhaize a fost perfectata intr-un an. Iar vanzarea unei retele cu sase sute de magazine Profi s-a parafat la momentul respectiv in doar trei saptamani.

Aparent fara nicio legatura cu negocierile de preluare, reteaua constanteana a facut obiectul mai multor controale ’’inopinate’’, institutii ale statului taind in ultimele luni in carne vie. Cum s-au derulat toate aceste controale si cat de impartiale au fost echipele trimise in teren este o alta poveste. In definitiv presiunea externa este si ea parte din arsenalul oricarui negociator. Concluzia a fost trasa cum nu se poate mai bine de un fost de-acum angajat Adivin: ’’ne-au umilit’’...

Intr-un final, Mega Image se vede cu boii in caruta, sacrificandu-si odata in plus unul dintre eternii sai pioni, prezent la nici o suta de metri distanta de unul dintre magazinele Adivin sub bannerul francizei. Dar ce mai conteaza un amarat de magazin Shop&Go cand dupa atata chin reusesti sa-ti consolidezi prezenta intr-un oras precum Constanta?

 

Nota brandprivat.ro – Ultimele luni nu au fost deloc usoare pentru reteaua locala. Finalizarea negocierilor cu Mega Image nu a afectat doar imaginea brandului Adivin ci si calitatea serviciilor, spre dezamagirea clientilor fideli dar si a turistilor veniti in vacanta pe litoral. Urmarea conditiilor stipulate in contractul de vanzare, magazinele Adivin au intrat inca din finalul lunii mai intr-un proces de lichidare a stocurilor. Practic, pe toata durata verii, magazinele au mers cu motoarele la relanti, achizitiile de marfa fiind limitate la strictul necesar. In paralel, speriati de salariile mici oferite de lantul belgiano-olandez, multi angajati au parasit corabia Adivin, incercand sa isi gaseasca un loc de munca cel putin la fel de bine retribuit.

 

Va recomandam sa cititi si:

Mega Image a preluat reteaua locala Adivin - 29/09/2016

 

 


Toate actualitatile