English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Clientii Auchan obligati sa plateasca pentru greselile managerilor          

29/10/2019 08:33

Potrivit legii, Carnatii cu ambat, produs traditional certificat de MADR, se incadreaza in categoria articolelor pentru care executivul a prevazut prin Ordonanta de urgenta o cota redusa de TVA. Teoretic. Realitatea de la raft a fost insa cu totul alta. Prins ca a incalcat legea, Auchan nu a reactionat. Cel putin nu oficial asa cum poate ar fi fost normal. Dar intr-o Romanie neimblanzita, neaosa zicala „merge si asa” surclaseaza eleganta expresie „noblesse oblige”.

Dupa cateva zile de asteptare, managerii Auchan Romania au decis sa respecte legea si sa reduca cota de TVA. Au tras insa de timp, incercand sa mai puna un leut sau doi in cosul profitabilitatii. Modul in care s-a facut aceasta reducere nu are nicio legatura cu ceea ce si-a dorit executivul atunci cand a emis actul normativ. Reducerea de TVA nu a ajuns la client ci a ramas in buzunarul Auchan, umfland astfel profitabilitatea retailerului. Sloganul „diferenta este in buzunarul tau” si-a demonstrat inca odata ipocrizia.

 

Care este situatia acum?

Reducerea TVA-ului nu s-a resimtit si in pret. La raft, totul este neschimbat. Carnatii cu ambat costa in continuare 18,90 lei, in ciuda reducerii de TVA. Managerii Auchan au ales sa nu transfere catre client avantajul financiar acordat prin lege ci sa-l pastreze in contul companiei. Abordarea, extrem de delicata, nu loveste doar in proprii consumatori ci si in compania producatoare, pretul de raft fiind in final un element care poate influenta viteza de rotatie si, implicit, volumele de vanzari.

 

Va recomandam sa cititi si:

Cum poti sa faci profit prin incalcarea legii. O solutie marca Auchan Romania - 10/10/2019

 


Toate actualitatile