English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ce contine o reteta de mici de pui de la Lidl?

10/09/2018 20:42

Cum romanul nu poate fara porc, micii de pui par din start un produs de nisa. Micii exista insa pe rafturile Lidl ceea ce inseamna ca avem si cerere. Dezvoltarea unui astfel de produs are o particularitate. Fiindca nu vorbim de o pozitionare sub vreun brand privat ci avem in fata o ambalare exclusiva, creata special de retailer dupa toate regulile si standardele sale. Din start remarcam abordarea comerciala. Un detaliu aparent minor, dar care poate influenta decizia de cumparare. Ambalaj aerisit si curat. Gaina este vizibila, confirmand astfel inca odata tipul de carne folosit in productie. Micii pot fi vazuti iar marimea lor atrage. La fel si informatiile de pe eticheta frontala. Consumatorului i se garanteaza originea 100% romaneasca a carnii, igiena, temperatura de refrigerare dar si prospetimea. Pana aici un mare plus in favoarea Lidl.

Eticheta dorsala vine si cu celelalte informatii, aici aflandu-se lista de ingrediente, declaratia nutritionala dar si informatii despre producator. Cati consumatori insa citesc – in magazin! – si eticheta dorsala?

Primul semnal de alarma: pe eticheta dorsala nu se face nici cea mai mica referire la retailer. Lidl practic nu exista. De acord, codul de bare este cod Lidl, la fel si personalizarea lui. Dar cati cunosc acest detaliu? Exista insa toate informatiile despre producator: SAM MEAT INDUSTRY SRL din Satu Mare. Faptul ca retailerul nu doreste sa apara pe ambalajul produsului si nici sa fie asociat cu acesta pune sub semnul intrebarii calitatea. Lidl stie ce vinde si se dezice de propriul produs, trecand astfel voalat intreaga responsabilitate asupra companiei producatoare. Dar haideti sa aruncam o privire si pe lista de ingrediente:

„69% carne de pui, 26% piele de pui, amestec de condimentare (sare, agent de afanare: carbonati de sodiu; condimente si extracte de condimente: boia de ardei, coriandru, piper, usturoi; fibra alimentara din citrice, legume deshidratate, zaharuri, potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu; antioxidant: acid ascorbic; arome, maltodextrina)”.

Asadar, o reteta ieftina, pe baza de carne de pui (69%) si piele de pui, ultimul, un ingredient de o calitate indoielnica, ce ofera practic tandemului retailer-producator o sursa enorma de marja. Din reteta nu lipseste controversatul monoglutamat de sodiu, considerat de multi un ingredient cancerigen dar si, surpriza!, fibra alimentara de citrice. Informatia potrivit careia produsul poate contine urme de soia, mustar, telina si gluten ne duce cu gandul spre o unitate de productie unde se fabrica orice.

Reteta nu impresioneaza. Abordarea discounterului merita insa a fi urmarita. Si asta deoarece Lidl nu se adreseaza cu acest produs ieftin doar romanilor cu venituri modeste ci si celor care nu consuma carne de porc.

 

Nota brandprivat.ro – Produsul obtine un punctaj Nutriscore D, fiind depunctat de cantitatea mare de sare, grasimi si acizi grasi saturati.

 


Toate actualitatile