English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ce cantitate de sare contine un amestec de condimente etichetat ca fiind premium

29/01/2020 12:49

Trei sferturi din amestecul de condimente Kotany pentru friptura de pui este sare. Raportat la gramajul plicului (30g), cele 74 procente inseamna 22,2g. 22,2g sare ieftina, platita la pret de produs premium. Cand ai un astfel de procent si mai pui pe ambalaj si mentiunea „calitate premium” inseamna nu doar ipocrizie crasa ci lipsa totala de respect fata de consumator. Adica tocmai fata de omul in buzunarul caruia, tu producator, iti bagi mana pana la cot, incercand sa ii iei si ultimul banut.

Asadar, 22,2g sare din 30g produs finit. Si diferenta? Ei bine, in cele 7,8g ramase, austriecii de la Kotany au inclus boia de ardei, amidon de porumb, usturoi, piper, maghiran si rozmarin. Cam un gram din fiecare ingredient. In aceste conditii, merita oare sa platesti peste 3,00 lei (3,07 lei in Carrefour si Mega Image), pentru un pliculet aproape plin cu sare iodata langa care cineva a mai pus cate un gram din alte cinci condimente?

Daca pe fata ambalajului, Kotany nu face nici cea mai mica referire la continutul de sare, pe partea dorsala gasim o singura referire, inclusa discret chiar in denumirea produsului: „Friptura pui amestec condimente cu sare”. Tot aici regasim o alta mostra de marketing inselator: „Datorita amestecului bine echilibrat de piper, boia de ardei si verdeturi atent selectionate, acesta va satisface si cele mai exigente gusturi”. Care amestec bine echilibrat cand producatorul nu mentioneaza procentul de piper, boia de ardei si verdeturi?

 

Credeti oare ca in tara sa de origine, Austria, Kotany iese pe piata cu un astfel de amestec de condimente, plin ochi cu sare?  

Amestecul de condimente pentru friptura de pui produs de austriecii de la Kotany nu poate fi gasit pe piata austriaca, produsul fiind destinat exclusiv consumatorului roman. De altfel nici in Romania pliculetul nu este usor de gasit. Sa nu va ganditi acum ca cineva l-ar fi retras din magazine in scopul distrugerii. Nici vorba. S-a mers pe epuizarea stocurilor existente, locul amestecului fiind luat de o reteta noua.

 

De data aceasta, Kotany renunta la sintagma „calitate premium” locul ei fiind luat de o bulina pe care este trecuta mentiunea „fara adaos de sare”. Un mesaj ambiguu, care lasa sa se inteleaga ca pe piata ar exista produse cu adaos de sare, fara insa ca cei de la Kotany sa-si faca mea culpa. Desi, noul produs nu are deloc sare, exista si aici cateva semne de intrebare. Din nou, Kotany evita sa treaca procentul pentru condimentele folosite. Stim doar ca in reteta exista „usturoi, boia de ardei, rozmarin, coriandru, maghiran, curcuma, lamaie pudra (cu maltodextrina si fruct uscat), piper si ceapa.” Absenta procentelor ii lasa mult loc de manevra producatorului, Kotany avand astfel suficiente parghii prin care isi poate regla profitabilitatea. Exista insa, si aici, un mesaj inselator. Citam: „Kotany amestec de asezonare pentru pui este ideal pentru toti cei care iubesc adevaratul gust de piper si verdeturi fin amestecate”. Ce am mai putea spune dupa atata poezie?

 

Nota brandprivat.ro – Un plic Kotany Friptura pui amestec condimente cantareste 30g si (mai) poate fi gasit in diferite magazine din retailul modern, pretul unui plic pornind de la 3,07 lei. Noua reteta Kotany – Amestec de asezonare, cantareste doar 20g, pretul unui plic pornind de la 3,30 lei.  

 


Toate actualitatile