English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ce asteptari are Kaufland la Moreni? A deschide sau a nu deschide un hypermarket in plina perioada de izolare...

30/04/2020 13:39

Intreaga presa a raspuns prezent si a preluat in corpore comunicatul Intaiului Retailer al tarii despre deschiderea hyperului Moreni. Avem asadar o premiera cu un hyper intr-un orasel cu nici 20.000 de locuitori. Nu este insa singura, magazinul Moreni fiind primul de relativ mari dimensiuni deschis in perioada starii de urgenta. Adica acum cand pe toate gardurile gasesti numai indemnuri sa stai in casa si sa pastrezi distanta.

Kaufland nu a mai avut insa rabdare si a taiat panglica. La polul opus, Carrefour a spus stop si a amanat deschiderea hyperului sau din Targu Mures. Kaufland deschide, Carrefour amana. Doi retaileri si doua abordari diametral opuse.

Ce asteptari are Kaufland la Moreni? Oficial, germanii, deveniti se pare romani autentici prin gandire si exprimare, vad in hyperul Moreni un sprijin in dezvoltarea comunitatii locale. Care sprijin, evident, nu mai suferea amanare. Potrivit PR-ului Kaufland, noul magazin vine „in intampinarea celor care au nevoie sa se aprovizioneze usor si la indemana, in apropierea casei”. Intr-un cuvant, „cumparaturi accesibile si fara deplasari pe distante mari”. Posibil ca cei de la Kaufland sa aiba anumite detalii care noua ne scapa. Posibil ca la Moreni, comunitatea locala sa inteleaga importanta izolarii si, in ciuda elementului de noutate, oamenii sa nu mearga buluc la cumparaturi in cealalta parte a orasului. Dar mai exista oare atata simt civic cand, printre randuri, Kaufland iti sopteste la ureche: „Cu ocazia deschiderii, magazinul a introdus reduceri semnificative de pret la o serie de articole proaspete, precum lactate, legume-fructe, dar si la articole nealimentare”...

Deschidem asadar in plina criza sau mai amanam pana cand lucrurile vor intra cat de cat in normal? In ce ne priveste, cunoscand comportamentul romanului in fata preturilor agresive, optam pentru varianta amanarii. Cel putin in cazul suprafetelor mari, precum magazinul din Moreni. Una este sa deschizi in aceste zile la parter de bloc si alta este sa intri in premiera intr-un oras muncitoresc, care a auzit de Kaufland doar din reclame.

 

Aparent fara nicio legatura cu orasul Moreni, in Ardeal, la Blaj, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a interzis circulatia autovehiculelor in zilele de 1 si 2 mai. Adica maine si poimaine. De ce aceasta decizie radicala? Explicatia este simpla: suntem in izolare, nu avem ce sarbatori. Iar Blaj este un oras care are aproximativ acelasi numar de locuitori ca Moreni. Sa fie oare spiritul civic mai puternic in Moreni?

 

 

 

 

 


Toate actualitatile