English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cateva intrebari pentru Paul Anghel, directorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor   

15/03/2020 17:52

Directorul A.N.P.C. Paul Anghel a participat zilele trecute alaturi de intreaga conducere a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor la o intalnire cu reprezentantii marilor retele comerciale din Romania. Scopul reuniunii, initiate de ANPC, a fost „discutarea masurilor cele mai potrivite care se impun, in actualul context, pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus COVID-19, ajuns la faza de pandemie, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.” Rezumatul intalnirii a facut ulterior obiectul unui comunicat de presa destul de sters, fara ca cineva din toti cei prezenti sa puna degetul pe rana. Deoarece prevenirea raspandirii noului coronavirus ne priveste pe toti, iar pana la decretarea starii de urgenta au mai ramas doar cateva ore, ii adresam in mod public directorului A.N.P.C. Paul Anghel rugamintea sa ne raspunda punctual la urmatoarele intrebari:

Ce se intampla daca un angajat al unui magazin (din retailul modern sau traditional) este depistat pozitiv la testul coronavirus? Se va inchide magazinul respectiv sau vom avea acelasi scenariu ca la Dedeman Resita cand dupa ce un angajat a fost depistat pozitiv la testul coronavirus, unitatea a fost dezinfectata si, la cateva ore, redeschisa pentru public?

In cazul in care un angajat al unui magazin alimentar este infectat cu noul coronavirus – sa spunem un angajat al unui raion cu servire asistata cu produse din carne si produse lactate (mezeluri si branzeturi) dintr-un hypermarket, cum vor fi neutralizate alimentele atinse de acesta? Daca se va decide distrugerea intregului stoc de alimente aflat in raion, cum se va proceda si cine va suporta pierderile?

Aceleasi intrebari in cazul in care vorbim de un angajat al unei unitati de productie paine, lactate sau mezeluri. Vor fi despagubiti producatorii daca se va decide distrugerea unor loturi de marfa si ulterior inchiderea unitatii de productie? S-a luat in calcul retragerea din piata a loturile atinse sau manipulate de angajati depistati pozitiv la testul coronavirus? Cum va fi anuntata populatia? Cum si cine va emite alertele de retragere in cazul loturilor de alimente atinse de angajati depistati pozitiv la testele coronavirus?

 

Nota brandprivat.ro - Asteptam cu maxim interes raspunsul directorului A.N.P.C. Paul Anghel asigurandu-l ca vom publica integral raspunsul domniei sale, pana la ultima virgula.  

 

 


Toate actualitatile