English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cataloagele Metro devin exclusiv digitale

20/10/2020 08:21

Metro, retailerul care a setat trenduri si a schimbat radical comertul romanesc in ultimele doua decenii, renunta definitiv la cataloagele tiparite. Argumentul este simplu in conditiile in care zi de zi trebuie sa ne adaptam noii realitati, sa ne continuam activitatea si, totodata, sa limitam raspandirea virusului COVID-19.

Prin decizia de renuntare la print, Metro se implica activ in protejarea mediului. Mai putini copaci taiati dar si o limitare a efectelor negative ulterioare generate de recuperarea si reciclarea hartiei.

 

Desi vorbim de un exemplu pozitiv, este greu de crezut ca lanturile rivale vor veni cu masuri similare. Sa nu uitam ca in cei 14 ani de existenta, Auchan nu a tiparit niciun catalog. In ciuda economiilor evidente si, mai ales, in ciuda efectelor benefice pentru mediu, exemplul Auchan nu a sensibilizat pe nimeni, fiind pana acum, un caz izolat. Retinerea retailerilor internationali este explicabila in conditiile in care unele lanturi au facut din tiparirea cataloagelor o afacere extrem de profitabila. In spatele unor false declaratii de asa zisa implicare in politici de mediu, sunt retaileri care tiparesc milioane de exemplare saptamanal, cantitatea de hartie astfel consumata echivaland cu zeci sau chiar sute de copaci taiati saptamanal.

 

 


Toate actualitatile