English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Carrefour retrage din magazine produsul Kinder Pingui Cocos din cauza unei erori de etichetare

08/02/2021 11:03

Carrefour Romania retrage de la comercializare la solicitarea furnizorului AQUILA PART PROD COM SRL produsul KINDER PINGUI COCOS 4X30G, ca urmare a unei erori de etichetare, si anume lipsa de pe eticheta produsului a ingredientului: FAINA DE GRAU.

Alerta de retragere vizeaza produsul cu datele de identificare de mai jos:

Denumire produs: KINDER PINGUI COCOS 4X30G

Furnizor: AQUILA PART PROD COM SRL

Cod EAN: 80052326

Lot/DLC: L358XP-3 / 06.02.2021; L006RP-3 / 20.02.2021;

Carrefour isi asigura clientii ca produsul este sigur pentru consum si nu pune in pericol viata sau sanatatea consumatorului mediu. „Totusi, ca si in cazul celorlalte ingrediente alergene, persoanele cu intoleranta sau sensibilitate la produse alimentare ce contin GRAU pot avea o reactie adversa. Persoanele cu intoleranta la gluten sau cu recomandare de a nu consuma produse alimentare ce contin GRAU, care detin produse din loturile descrise mai sus, sunt rugate sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.”

 

Nota brandprivat.ro – Abordarea tandemului Aquila-Carrefour este o premiera pentru piata romaneasca. In general, erorile de etichetare sunt trecute mult prea usor cu vederea, fara ca producatorii sau retailerii sa initieze alerte de retragere sau, intr-un minim respect, sa-si anunte consumatorii. Este o trista dovada ca in Romania intoleranta la diferite alimente nu este considerata importanta.

In noiembrie 2020 semnalam o eroare de etichetare pe un produs Lidl, textul in limba romana fiind singurul pe care figura inscriptia „fara gluten”. Ceea ce parea la prima vedere o simpa eroare de etichetare reprezenta in realitate o bomba cu ceas pentru celiaci. Spre dezamagirea noastra, Lidl nu a catadicsit sa emita o alerta de retragere si nici sa isi avertizeze consumatorii asupra riscului la care se expun.

 

Va recomandam sa cititi si:

Doua intrebari pentru Frank Wagner, CEO Lidl Romania - 25/11/2020

 

 

 


Toate actualitatile