English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Carrefour rescrie categoria alimentelor pentru animale. Cum poti scoate bani din resturile de mezeluri ramase in urma procesului de feliere?

07/03/2018 20:42

„Produsele alimentare sau nealimentare aflate la comercializare cu pret redus/oferte promotionale, cu 3 zile inainte de expirarea datei durabilitatii minimale se sorteaza si se expun la comercializare, pe rafturi delimitate vizibil, cu informarea corecta a consumatorilor. Nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerata practica comerciala incorecta si se sanctioneaza conform reglementarilor legale in vigoare.”

Dupa aproape 3 ani de la intrarea in vigoare a legii nr. 57/2015 pentru modificarea si completarea art. 33 din Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata (lege publicata in Monitorul Oficial nr. 202 din 26 aprilie 2015), prevederile stipulate in paragraful 2 au dus la aparitia unor zone special dedicate, extrem de vizibile in marile magazine. Pentru produsele care totusi ajung sa expire exista un plan B, cantitatile fiind donate catre diferite ONG-uri implicate in administrarea unor adaposturi pentru animale.

 

O abordare interesanta vine dinspre Carrefour, retailerul comercializand pachete cu resturi de mezeluri redefinite ca „Hrana pentru animale”. Procedura este simpla, resturile de mezeluri sunt ambalate in hypermarketurile Carrefour si etichetate ca articol individual, pretul noului produs fiind per kilogram. Din pacate initiativa Carrefour ridica din start cateva semne de intrebare:

  • Nu se stie daca respectivele bucati de mezeluri sunt doar resturi rezultate din feliere sau aici sunt incluse si mezeluri al caror termen de valabilitate este pe cale de expirare.
  • Pe eticheta de cantar nu exista informatii nutritionale si, ce este poate mai important nu exista o lista a ingredientelor.

Teoretic, prin aceasta initiativa retailerul reuseste sa isi regleze chiar si partial costurile. Se pune insa intrebarea daca iubitorii de animale sunt interesati de astfel de articole mai ales ca pretul per kilogram stabilit de retailer nu este chiar un pret mic.

 

Foto: Bogdan Theodor

 


Toate actualitatile