English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Carrefour: „Suntem cei mai ieftini din oras"

06/10/2014 13:33

Carrefour, cel mai ieftin magazin din oras.

Nu o spunem noi ci chiar cel de-al doilea retailer mondial. Afirmatia apare pe un banner de dimensiuni uriase, amplasat strategic intr-una din cele mai circulate intersectii din Constanta, traversata zilnic de mii de masini, fiind practic vazuta de zeci de mii de persoane (aici). Cum au ajuns cei de la Carrefour la aceasta concluzie este un mister. Pe banner nu apare nicio referire la vreun studiu de piata sau monitorizare a lanturilor concurente.

Argumentarea afirmatiei Carrefour este practic la limita imposibilui, costurile operatiunii fiind uriase. Si asta pentru ca o monitorizare zilnica implica o comparatie de pret pentru zeci de mii de articole, cu raportare la toate lanturile concurente inclusiv la cele din comertul traditional. Greu de crezut asadar ca cei de la Carrefour au un studiu pe care sa isi bazeze afirmatia.

 

In lipsa unor dovezi concrete, bannerul Carrefour poate fi perceput ca un atac direct la adresa concurentei. Asistam la o demonstratie de concurenta neloiala prin care cei de la Carrefour isi executa practic rivalii printr-o lovitura sub centura. In acelasi timp insa mutarea celor de la Carrefour confirma indirect absenta unor reglementari clare in domeniul publicitatii outdoor. Sanctionarea unor astfel de derapaje poate fi facuta de Consiliul Concurentei. Cu o conditie insa: trebuie ca cineva vizat direct de actiunea Carrefour sa sesize oficial aceasta abatere.

Vom avea oare vreo reactie din partea Auchan, Cora, Kaufland, Real, Billa, Mega Image, Profi, Lidl, Penny Market, Metro, Selgros?

ec. Florin Frasineanu

 


Toate actualitatile