English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Carrefour Selection Struguri albi in sirop light

17/10/2014 11:23

Un gen de compot mai pe romaneste spus. Articolul are insa o abordare aparte, tenta sa de produs premium fiind evidenta. De ce il prezentam? Ei bine, in spatele articolului se ascund suficiente inovatii cat sa trezeasca interesul producatorilor romani. Adica exact acei producatori care umbla pe la targurile internationale in cautarea unor idei sau oportunitati de piata, uitand de multe ori ca acestea pot fi chiar in gradina proprie.

 

Ce ne propune Carrefour? In primul rand vorbim de trasabilitate. Strugurii albi nu sunt de oriunde, ci proveninti din Spania. Chiar daca articolul nu are apelativ european de zona geografica, simpla pozitionare a sursei pe harta Europei reprezinta un pas important. O informatie certificata de retailer, in baza careia cumparatorul stie ce are in fata. Sirul inovatiilor continua si, asa cum apare in denumirea produsului, vorbim de un sirop light, cu continut redus de zahar. Nu este insa tot pentru ca abia acum urmeaza elementul surpriza. Boabele de struguri sunt decojite si, atentie fara samburi.

Bine, dar pentru toate acestea trebuie tehnologie. E adevarat. Siropul light se poate obtine si la noi, iar trasabilitatea unor struguri poate fi urmarita in amonte. Partea grea insa este la decojirea boabelor si mai ales la extragerea samburilor. Doua elemente ce asigura in final imensa valoare adaugata a produsului.

 

Posibil ca genul acesta de tehnologie sa nu existe in Romania. Dezvoltarea unor produse de nisa trebuie privita insa ca o oportunitate pe termen lung. Valoarea nu vine in astfel de cazuri din volum ci tocmai din tehnologia care sta in spatele fiecarui articol.

 

 

Nota brandprivat.ro - Din punctul nostru de vedere subiectul este unul extrem de interesant, motiv pentru care vom prezenta in zilele urmatoare noi astfel de articole ce ascund posibile oportunitati de piata.

 


Toate actualitatile