Carnatii Virsli revin pe rafturile Lidl. Brandul de producator a fost inlocuit cu brandul privat Camara Noastra
Dupa un prim test in Saptamana Regiunilor (intre 8-14 februarie) sub brandul producatorului, carnatii virsli produsi de compania CIA ABOLIV revin pe rafturile Lidl dar sub brandul privat Camara Noastra. Am avut carnati virsli sub brandul Brio, acum avem carnati virsli in ambalaj Camara Noastra. Produsul este acelasi, gramajul neschimbat, la fel si pretul de vanzare. 14,99 lei in actiunea precedenta, 14,99 lei acum, sub brand privat. Nici ambalajul nu a suferit modificari. Acelasi mix intre plastic si hartie cerata, cu un impact mai putin nociv asupra mediului. Inovatia aici nu este a retailerului ci a producatorului. Lidl s-a multumit sa faca un copy paste banal la un produs regional cunoscut in Ardeal. Contributia buyerului de marca privata este egala cu zero. Povestea pe care o asteptam cu sufletul la gura, lipseste. Niciun cuvant despre zona din care provin acesti celebri carnati, nimic despre traditia locului. Originea carnii de porc se pierde si ea in ceata. Pana si banalul mesaj tiparit stangaci in catalogul precedent – mesaj ce continea o recomandare de fierbere – a fost eliminat. Lidl insa nu are timp de povesti. Povestile sunt resortul departamentului PR in timp ce brandurile private trebuie sa faca bani. Iar aici, trebuie sa recunoastem, Lidl nu are egal.
Exista totusi o minima contributie din partea buyerului Lidl. Sa-i dam asadar Cezarului ce-i al Cezarului si sa notam etichetarea negativa aplicata pe produs. E drept, aceasta apare sub cunoscutul slogan CrisTim „Eticheta Curata” dar din moment ce nimeni nu se supara nu vom insista. Deocamdata. Ne oprim totusi la lista de ingrediente care, chipurile nu exista in reteta desi nu stim ca vreun producator autentic de virsli sa puna prin reteta monoglutamat sau MDM. Si nici amidon modificat sau coloranti sintetici. Ne-a atras insa atentia etichetarea „fara gluten”. Cum ea nu apare pe produsul original CIA ABOLIV si nici nu avem cunostinta ca reteta carnatilor virsli sau procesul tehnologic de la CIA ABOLIV sa fi fost certificat de Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) asa cum s-a intamplat in cazul CrisTim, mentiunea „fara gluten” aplicata de Lidl pe produsul Camara Noastra pare lipsita de o fundamentare reala. Speram insa ca Lidl stie ce face iar produsul cat si procesul tehnologic din fabrica producatoare nu prezinta niciun risc pentru persoanele cu intoleranta la gluten.