English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Care sunt cele doua linii de fabricatie pentru somon afumat inchise de ANSVSA? Cine are interes sa ascunda adevarul?   

18/02/2019 10:44

Printr-un comunicat postat pe site-ul propriu in dupa amiaza zilei de sambata, 16 februarie, ANSVSA anunta inchiderea a doua linii de fabricatie pentru somonul afumat fara sa precizeze si care sunt acestea. Comunicatul ANSVSA, plin de omisiuni, este o dovada clara de dezinformare din partea unei institutii a statului roman platita din banul public, fiind omise in mod deliberat informatii esentiale.

Intre timp, alertele de retragere au inceput sa curga, vizate fiind in prima faza trei articole sub brandurile producatorului Ocean Fish. Sunt insa alerte punctuale, emise de trei lanturi internationale de retail si valabile, evident, doar in respectivele magazine. Fiind insa vorba de produse sub brand de producator, prezenta celor trei articole la scara nationala este mult mai larga, fiind posibil ca ele sa se regaseasca si in magazine din traditional dar si in alte lanturi de retail.

In acest moment, oficial, singurele alerte de retragere pe fileul de somon afumat contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes sunt pentru trei produse ale companiei Ocean Fish, alerte emise de Auchan, Carrefour si Kaufland.

 

 

Si totusi, potrivit unei adrese emise de compania Negro 2000 in data de 12.02.2019, suspiciunea de contaminare cu bacteria Listeria monocytogenes exista si pentru doua articole produse de companie, articole pentru care DSVSA Bucuresti a dispus deja retragerea din piata. Este vorba despre:

  • Pachetul de somon afumat 100g sub brandul Gastronatura, cu urmatoarele date de identificare: lot 375; data de expirare: 23.03.2019;
  • File de somon afumat, 140g sub brandul privat Cora, cu urmatoarele date de identificare: lot 302; fara mentionarea datei de expirare;

Desi teoretic, cele doua articole Negro2000 au fost deja retrase din piata, niciuna dintre companiile implicate nu a emis o alerta oficiala. Nimic din partea Negro 2000. Nimic din partea Cora Romania pentru produsul propriu sub brandul mainstream Cora. Liniste totala la ANSVSA. Mai putem oare vorbi in aceste conditii de o protectie reala a consumatorului roman?

 

Nota brandprivat.ro – Asteptam cu maxim interes un punct de vedere oficial din partea:

  • Companiei Negro 2000;
  • Romania Hypermarche, operatorul lantului de hypermarketuri Cora si detinator al brandului privat Cora;
  • ANSVSA

 

 


Toate actualitatile