English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Candela Bolsius, o mina de aur pentru Carrefour sau cum poti vinde la dublu fata de preturile din piata

12/01/2021 11:49

In ciuda anunturilor prin care se autopromoveaza drept adeptul preturilor mici, Carrefour practica pe unele categorii de produse marje mult peste limita decentei. Un exemplu in aceasta perioada plina de incertitudini dar si de tristete il reprezinta categoria candele si lumanari. De ce tocmai aceasta categorie? Pentru ca in Romania se mai si moare, fie in accidente, fie din cauza mereu noului virus. Iar omul cand simte nevoia sa aprinda o candela pentru cineva drag, plecat poate prea devreme dintre noi, nu mai sta sa analizeze pretul de raft.

 

O candela Bolsius, brand international cu un excelent raport calitate pret, costa astazi in Carrefour fix 11,90 lei. Aceeasi candela poate fi cumparata din Metro la doar 4,90 lei. Practic, Carrefour vinde candela Bolsius la un pret de aproape 2,5 ori mai mare decat Metro. Si, iertat sa ne fie, Metro nu merge cu 10-20% adaos pe genul acesta de produse.

 

Desigur, avem si o alta varianta. Dar pentru asta ar trebui sa ajungem la fostul hyper Carrefour din Vitantis, redeschis recent sub bannerul La Cocos. Ei bine, aceeasi candela Bolsius poate fi cumparata din hyperul LaCocos la 4,29 lei (pret per bucata) sau 3,99 lei/bucata, pret valabil la achizitia minim 3 bucati.

 

 

Vazand strategia buyerului Carrefour venim si noi cu o intrebare. Ce ar fi daca pentru aceasta umila semnalare a unui pret mai mic existent intr-un lant rival, Carrefour ne-ar plati de 10 ori diferenta? Nu am merge pana intr-acolo incat sa ne raportam la pretul afisat in La Cocos. Ne este suficienta si o raportare la pretul Metro.

 


Toate actualitatile