English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cand vacarul s-a suparat pe sat  

10/04/2020 19:19

Suparat foc pe autoritatile locale, managerul actual al Profi iese la rampa si decide inchiderea definitiva a magazinului din comuna Paulis. Posibil ca alegerea locatiei sa nu aiba nici cea mai mica legatura cu batalia din septembrie ’44 si cu jertfa eroicul Detasament Paulis. Cert este ca Profi si-a incordat muschii, taind orice cale de intoarcere. In fata acestei decizii ferme, avem totusi o curiozitate: daca nu ar fi fost vorba de autoritatile din Paulis si de o localitate in care exista doar un magazin Profi ci sa spunem de autoritatile din Bucuresti sau Timisoara, managerul Profi ar mai fi decis sa inchida toate magazinele din respectivul oras?

 

Nota brandprivat.ro – Decizia de inchidere definitiva a magazinului din Paulis a fost luata de managementul Profi, marti, 7 aprilie. Cum vestile proaste e bine sa fie transmise celor vizati in prag de weekend, managementul Profi a asteptat trei zile pentru a transmite presei un comunicat. Comunicat pe care il redam alaturat, integral si pe care va rugam, cititi-l cu maxima atentie. Printre randuri, veti descoperi nu doar punctele slabe ale managerului dar si ale managementului Profi. Si mai ceva, faceti va rugam abstractie de greselile gramaticale din comunicat:

 

PROFI INCHIDE MAGAZINUL DIN PAULIS CA REACTIE LA DECIZIA AUTORITATILOR LOCALE NEINFORMATE

 

Timisoara, 10 aprilie 2020 – Conducerea companiei a decis, marti, inchiderea definitiva a magazinului PROFI din Paulis, judetul Arad, dupa ce oficialitati locale au dispus inchiderea acestuia timp de 15 zile, pe baza simplei banuieli neverificate ca unul dintre angaja?i ar putea fi purtator de virus Corona.

 

"Decizia primariei Paulis este arbitrara, fara nicio dovada si fara a lua in considerare masurile ferme pe care toate magazinele PROFI le implementeaza pentru a preveni raspandirea bolii", a declarat PAWEL MUSIAL, director general PROFI. "Nu intelegem de ce autoritatile locale nu respecta masurile bine documentate elaborate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, in consultare cu experti internationali si romani de top si, in schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza carora afacerile devin inoperabile. Firma noastra respecta legea, asa ca am inchis magazinul, dar  pentru a ne proteja angajatii si afacerile, am decis sa il inchidem definitiv."

 

PROFI isi ia foarte in serios sarcina de a preveni raspandirea bolii. Acesta este primul retailer din Romania care a adoptat masti de protectie transparente ce acopera nu doar gura si nasul angajatilor magazinului, ci si ochii. Toti angajatii magazinelor folosesc manusi de protectie si isi dezinfecteaza mainile si echipamentul de mai multe ori pe zi. Cumparatorilor le sunt puse la dispozitie manusi de unica folosinta, astfel incat sa nu atinga cu maini eventual infectate alimentele care nu sunt deja ambalate. Marcaje aplicate pe podea indica distanta de 1,5 m pe care oamenii trebuie sa o pastreze intre ei pentru a fi in siguranta, in timp ce numeroase anunturi, inclusiv audio, informeaza permanent atat angajatii, cat si clientii cu privire la masurile de prevenire a infectarii. Iar ca maxima masura protectie, impartiti in doua grupuri separate angajatii magazinelor lucreaza in schimburi de cate 12 ore fiecare, cu o zi libera intre ele. La sfarsitul turei, angajatii dezinfecteaza complet magazinul si asa il gaseste cealalta tura in dimineata urmatoare. Cele doua grupuri sunt complet separate si nu se intalnesc niciodata in acelasi loc. In cazul in care un membru al uneia dintre ture se contamineaza, toti membrii ei intra in carantina si, pe timpul cat nu vin la serviciu, sunt inlocuiti de un grup mobil de angajati sositi din retea.

 

Prin aplicarea acestui setului de masuri de mai sus riscul de contaminare in magazin este neglijabil. In acest context decizia arbitrara a autoritatii de a inchide cu totul acest magazin pentru 15 zile este nu doar neavenita, dar si dauneaza grav afacerii. In primul rand, aceasta ii face pe cumparatori sa se teama pe nedrept ca magazinul ar fi infectat. In al doilea rand, un magazin proiectat sa functioneze cu un anumit numar de persoane in fiecare zi, in noile circumstante nu poate genera suficient venit pentru a plati salariile oamenilor, facturile de energie pentru frigidere si alte echipamente pastrate in functiune ca sa nu se degradeze valoroasele produse alimentare, etc. Si nu in ultimul rand, decizia nu tine seama de disconfortul pricinuit localnicilor care acum trebuie sa parcurga distante mai mari ca sa gaseasca produsele de care au nevoie, ceea ce ii si expune in mai mare masura la riscul de contaminare.

 

Decizia luata de Primaria din Paulis nu este singulara. Ea se inscrie intr-un lung sir de decrete oficiale locale lipsite de sens. Unele primarii au ordonat ca doar 3-4 persoane sa aiba voie sa-si faca simultan cumparaturile intr-un magazin, considerand in mod eronat dimensiunea unui magazin PROFI ca fiind similara cu cea a micilor chioscuri familiale din localitate, unde distantarea sociala nu este posibila.

 

Autoritatile unei alte localitati, nestiind ca dupa o dezinfectia totala, oamenii nu pot intra în magazinul respectiv decat dupa trei-patru ore pentru a evita intoxicarea, au cerut ca in fiecare zi magazinele sa se fie dezinfectate total de cate trei ori. Aplicarea acestei masuri fie duce la inchiderea magazinelor, fie pune in pericol grav sanatatea oamenilor.

 

Derularea unei afaceri cu 20.000 de angajati in peste 1200 de magazine aflate in mai mult de 550 de localitati, asa cum este in cazul retelei PROFI, necesita disciplina, iar acest lucru nu poate fi realizat decât daca exista un singur set de legi în vigoare. Pana cand poate se va ajunge la o astfel de solutie, PROFI va continua sa actioneze pentru a-si proteja clientii, angajatii si afacerea, si daca va fi nevoie isi va inchide si alte magazine.

 

 


Toate actualitatile