English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Cafea. Cafea si cofeina...

02/07/2020 13:52

La cateva luni dupa ce am semnalat aparitia unui import paralel pe filiera italiana, Coca Cola Romania ne-a cadorisit cu propria varianta cola zero „with coffee” adusa tocmai de la mama ei, din Peninsula. Este greu de crezut ca cineva sa fi vazut in acest articol un motor de crestere. Lansarea nu a fost mediatizata, listarea in conturi s-a facut sporadic si nici nu avem vreo informatie ca in spatele produsului sa existe si sustinerea departamentului de marketing. Cel mai probabil, vorbim de o actiune punctuala, menita sa umple un segment de nisa si, in acelasi timp, sa contracareze eventuale noi importuri paralele.

O alta lansare trecuta pe nedrept sub tacere, vine dinspre Hell. Brandul, atat de apreciat de un popular actor american, si-a adaugat in portofoliul romanesc si o linie de bauturi cu cafea. Nu, nu este vorba despre un energizant cu cafea ci pur si simplu o bautura pe baza de lapte si cafea. Aparitia la raft a celor trei variante Hell coffee a coincis cu lansarea Coca Cola coffee. Desi de la mometul listarii in conturi au trecut aproape sase luni, putina lume stie ca pe piata exista astazi Hell coffee. Si inca sub trei retete diferite. O prima greseala pare sa vina chiar dinspre marile lanturi, acolo unde bauturile cu cafea Hell pot fi gasite langa energizante si nu asa cum poate ar fi fost normal in sectiunea dedicata bauturilor pe baza de lapte si cafea.

 

Nu putem incheia acest scurt periplu cu aroma de cafea si gust de cofeina fara sa nu mentionam si varianta max la deja cunoscutul brand Tiger. Iesit din curtea Maspex, noul Tiger Max vine, evident, cu un adaos de cafeina. Teoretic, cele 50 de procente cafeina adaugate in plus in reteta ar putea trezi interesul amatorilor de bauturi energizante. Trebuie doar ca acestia sa faca un efort si sa gaseasca produsul in piata.

 

Coca Cola zero coffee, Hell coffee, Tiger Max. Trei branduri si cinci noi produse care incarca lista importurilor romanesti si ocupa spatiu de raft in asteptarea unui reviriment in strategia lor comerciala.

 

 

 


Toate actualitatile